Site içi arama

Polisin attığı gaz fişeği bir çocuğu yaraladı

Son zamanlarda polisin sıklıkla hedef gözeterek kullandığı gaz tüfeği Cizre'de bir çocuğun başından yaralanmasına yol açtı




'Sınır güvenliği' bahanesiyle yapımı baskı ve şiddetle sürdürülen karakol - kalekol yapımı bölge halkının yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. Günlerdir Lice'de terör estiren devletin kolluk güçleri dün de Şırnak-Cizre'de gece geç saatlere kadar süren protestolar sırasında kullandıkları biber gazı fişeği 15 yaşındaki Nurullah Candoruk başından yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk yoğun bakıma kaldırıldı.

Tayyip'in 'kahraman' polisleri 2006'dan beri 8 çocuğu gaz fişeği ile öldürdü
Gündem Çocuk'un geçtiğimiz ay yayımladığı 'Türkiye'de Çocuğun Yaşam Hakkı Raporu'nda, her protestoda yaralamak ve hatta öldürmek için kullanılan gaz fişeklerinin kullanımı sonucu 2006 yılından beri 8 çocuğun yaşamını yitirdiğini, onlarcasının yaralandığını açıklamıştı. Haziran İsyanı sürecinde Lice'de yine karakol-kalekol yapımı protestolarında askerlerce açılan ateş sonucu Medeni Yıldırım yaşamını yitirmişti. Son zamanlarda tırmandırılan ve ödüllendirilen, cezasız bırakılan kolluk şiddeti gün geçtikçe ölümlere ve bir o kadar önemli olan onlarca çocuğun, yetişkinin yaralanmasına, sakat kalmasına neden oldu.

Çekirdek Çocuk 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder