Site içi arama

Polis, Tayyip Erdoğan'ın emrinde: 15 yaşındaki İbrahim Aras öldrüldü

Lice’de kalekol protestosunda iki kişinin polis ve askerlerce öldürülmesini Adana Seyhan’daki Hürriyet Mahallesi’nde protesto eden halka polis saldırdı. Saldırı sırasında sokakta oynayan çocukların üzerine akrepten açılan ateş sonucu 15 yaşındaki ibrahim Aras gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.




15 yaşındaki İbrahim Aras'ın öldürülmesinin ardından olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, vatandaşlara "Devlet görevini nasıl yapacağını size mi soracak?" diyerek çıkıştı. İbrahim'in vurulmasının ardından olay yerine akın eden halk, polisin cenazeyi kaçırmaya çalıştığını gördü ve tepki gösterdi. Polisin tekrar saldırmasının ardından çıkan çatışma sonucu polis sokağı terk etmek zorunda kaldı. Adli Tıp'taki avukatlar, ilk inceleme sonucunda İbrahim Aras'ın yakın mesafeden ses bombası olabilecek bir cisimle vurulduğunu aktardı.

Çocuk da olsa cezasını çekecek demişti
Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta yaşanan ve kimin yaptığı hala belli olmayan bayrak indirme olayının ardından açıklama yapan Tayyip Erdoğan, 
“İçişleri Bakanım hemen teftişi başlatmıştır. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bir bayrağı alma maharetini gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi, onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye bizim bayrağımıza, kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle buna sessiz kalmamız mümkün değildir” demişti. Açıklamanın ardından da polis her protesto gösterisine hedef gözeterek gaz ve ses bombalarıyla saldırmıştı.




2006 yılından bu yana yalnızca gaz fişeği isabet etmesi sonucu dokuz çocuk yaşamını yitirdi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder