Site içi arama

'Aile' Bakanlığı'na bağlı bakımevinde çocuklar fuhuşa itiliyor


Taksim'deki, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ndeki (BSRM) mahkemelerin ve ailelerin teslim ettiği küçük yaştaki kız çocuklarına para karşılığı fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla kurumun eski müdürü ve 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı. İddialar üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kapatılan merkezin eski müdürünün de hakkında açılan idari soruşturma sonucu açığa alındığı ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 1 yıl önce, TaksimTarlabaşı'ndaki BSRM'deki küçük yaştaki kız çocuklarının merkezde görevli yöneticiler tarafından para karşılığı fuhuş yaptırıldığı ihbarı yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddialarla ilgili araştırma başlattı. Ekipler, ihbarda adı geçen kişileri telefon ve fiziki takip altına aldı.

BSRM'de, mahkemelerin boşanmış ailelerin çocuklarını teslim ettiği yaşları 10 ile 17 arasında değişen çoğunluğu kız 40 çocuğun kaldığı belirlendi.

ÖNCE FUHUŞ, SONRA KAYIP BAŞVURUSU

İddiaya göre yapılan çalışmada, BSRM müdürü A.K, yaşları 10 ile 17 arasında değişen çocuklarla ilişkiye girecek kişileri ayarlıyordu. Daha sonra ayarladığı kişilerle çocukların belirlenen bir adreste buluşmalarını sağlıyordu. Para karşılığı ilişkiye girmeleri sağlanıyordu. Bazı kişileri de merkeze getiriyordu. Fuhuş için merkezden çıkardığı kız çocukları hakkında daha sonra emniyete kayıp başvurusu yapıyordu.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI, MERKEZ KAPANDI

Yapılan tespitler savcılık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile paylaşıldı. Bakanlık A.K hakkında idari soruşturma başlattı ve açığa aldı. Merkez de iki ay önce kapatıldı.

Savcılık talimatıyla ekipler dün sabah operasyon başlattı. A.K ve olayla bağlantılı 1'i kadın 2 müdür yardımcısı da gözaltına alındı. 3 kişi, emniyette sorguya alındı. 3 kişinin emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecekleri belirtildi. Mağdur çocukların ifadeleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog eşliğinde alındı. Soruşturmanın sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

BAKANLIK'TAN YAZILI AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Taksim'de Bakanlığa bağlı olup kapatılan çocuk bakım sosyal rehabilitasyon merkezi müdürünün fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle görevden alındığı haberleri üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Habere konu iddialara ilişkin ilk çalışmanın Bakanlık tarafından gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, ilgili kolluk birimleri ve idari mercilerin harekete geçirildiği, adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu ve gereğinin yapılmasının istendiği ifade edildi.

Habere konu kuruluşun "çocuk bakımevi" değil cinsel istismara uğrayan çocukların kolluk birimlerince getirildiği ve sunulacak hizmet modeli belirleninceye kadar çocukların kısa süreli barındırıldığı "bakım sosyal rehabilitasyon merkezi" olduğu bilgisinin yer aldığı açıklamada, "Yurt, yuva veya bakımevi değildir.

Nitekim bu kuruluş Bakanlığımızca kapatılmış ve bina sosyal hizmet merkezine dönüştürülmüştür" ifadeleri yer aldı. Kuruluş yöneticilerinin müfettişin teklifi sonucu görevden uzaklaştırıldığı, hizmet alımı yoluyla görevlendirilen personelin kuruluşla ilişiği kesildiği belirtilen açıklama şöyle: "Bu konudaki idari soruşturmaya Bakanlık müfettişlerince devam edilmektedir. Soruşturma sonucu ihtiyaç duyulması halinde alınanlara ilave tedbirler ayrıca alınacaktır. Bu konuda en ufak bir tereddüte mahal yoktur. Bakanlığımız her zaman çocuğun üstün yararını düşünmektedir. Çocuklarımızın ihmal ve istismarına yönelik en küçük ihbar ve ihtimali dahi titizlikle değerlendirmekte ve gereğini yapmaktadır." 


insanhaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder