Site içi arama

Çocuk yuvalarındaki taciz meclis gündeminde!?!


Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Tbmm Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, son 10 yılda ihmal, istismar vakalarıyla karşılaşan erkek ve kız çocuklarının sayısını sordu. 
Tanrıkulu, Başbakan'dan şu soruların yanıtını istedi:
"Son 10 yılda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ve diğer kamu tüzel kişilerine bağlı çocuk yuvaları, çocuk evleri, yetiştirme yurtlarında kurum çalışanları tarafından kötü muamele, cinsel istismar ve tecavüze maruz kalması sonucu hamile kalan kişi sayısı yıllara ve illere göre nedir?
Hamile kalan kişilerin sağlıksız koşullarda kürtaja zorlandığı ve kabul etmediklerinde ise hamileliklerinin şiddet uygulanarak sonlandırıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bunları yapanlar hakkında ivedi yasal işlem uygulanacak mıdır?
Bu duruma sebep olan kurum çalışanları hakkında yasal inceleme başlatılmış mıdır? Bu kişiler hala aynı görev yerlerinde devam etmekte midir?
Son 10 yılda Türkiye'deki Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ve diğer kamu tüzel kişilerine bağlı çocuk yuvaları, çocuk evleri ve yetiştirme yurtlarında meydana gelen ölüm vakaları intihar vakalarının sayısı yıllara ve illere göre nedir?
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları kamera güvenlik sistemleri ve izleme sistemleri ile kontrol altında tutulmakta mıdır?
Yetiştirme yurtlarında, çocuk yuvaları ve çocuk evlerinde kalan erkek ve kız çocuklarının sayıları nedir?
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm yetiştirme yurtları, çocuk yuvaları ve çocuk evlerinde uzman pedagoglar görevlendirilmekte midir?
Yurtlarda kalan çocukların sosyal gelişimleri, ders başarı düzeyleri, yetenek tespitleri bilimsel yöntemlerle takip edilmekte midir? Yetiştirme yurtlarında kalan çocukların son 10 yılda, üniversite giriş sınavlarındaki başarı oranları nedir?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder