Site içi arama

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği: Kaygılarımız var!


Taksim Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ile ilgili basın-yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı yerden servis edildiği anlaşılan haberlerle ilgili Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İstanbul Şube Yönetim Kurulu değerlendirmeleri aşağıda özetlenmiştir.


1. Öncelikle bu haberin güvenilirliği ve gerçekliğiyle ilgili ciddi
kaygılarımızın olduğunu belirtmek isteriz.

2. Haber, çelişkilerle doludur. Şöyle ki 1 yıldır Emniyet tarafından teknik ve fiziki takip yapıldığı bildirilmiş olmasına karşın Yöneticiler tarafından çocukların para karşılığı pazarlandığı iddia edilmektedir. Yani bu habere göre kolluk 1 yıldır “çocuk istismarına” müdahale etmek yerine müsaade etmiştir.

3. Kuruluş Müdürü ve 2 Müdür Yardımcısının gözaltına alındığı söylenmektedir. Oysa Kuruluş Müdürü, 1 Müdür Yardımcısı ve 1 Bakım Personeli Emniyette ifadelerine başvurularak aynı gün serbest bırakılmıştır.

4. Tarafımızca bilinmektedir ki Kuruluş Yöneticisi olan meslektaşımız en az 3 yıldır bu kuruluşun fiziksel koşullarının ve bulunduğu konumun cinsel istismar mağduru, fuhuşa sürüklenmiş olan kız çocuklarının bakım ve rehabilitasyonuna uygun olmadığına Bakanlığın ilgili birimlerine defalarca bildirimde bulunmuş ve gerekli tedbirlerin alınmasını istemiştir. Bütün olumsuz koşullara karşın, özverili bir şekilde çalışmalarını yürüten meslektaşlarımızın bu denli acımasızca ve gerçekdışı suçlamalara maruz bırakılmaları kabul edilemez.

5. Tüm bu gerekçelerin bilinmesine rağmen bakanın basında çıkan haberi doğrular nitelikte haber yapması son derece talihsiz bir durumdur.

6. Sosyal Hizmet Uzmanları asla basında yansıtılan haberlerin doğruluğuna inanmamakta ve meslektaşımıza yapılan bu haksız muamele mesleki ve etik değerleri gereği kınamakta ve kendilerine yapılmış saymaktadır.




Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği / İstanbul Şube Yönetim Kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder