Site içi arama

Çocuk işçiler TBMM gündeminde



CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: 

*Adana'da okul harçlığını çıkartmak için haftalık 100 liraya çalıştığı plastik fabrikasında pres makinesine sıkışarak 14 Mart 2013 tarihinde yaşamını yitiren 13 yaşındaki Ahmet Yıldız’ın hayatına otuz (30) bin TL değer biçilmesi, hükümetinizin çocuklara verdiği değeri mi yansıtmaktadır? 

*Hükümetiniz Türkiyesinde çocuklarımız alınıp satılan bir meta olarak mı görülmektedir? 
*Hükümetiniz yönetimindeki Türkiye’de 2003-2013 yılları arasında 1 Ekim 2013 Tarihi itibariyle 'Çocuk İşçi' sayısı nedir? 
*Tıpkı Ahmet Yıldız gibi okula gitmeleri gerekirken karın tokluğuna acımasızca zor koşullarda çalıştırılan çocuklarımız için hükümetiniz neden sosyal projeler uygulayamamaktadır? 
*Hükümetiniz yönetimindeki Türkiye’de kaç çocuk vahşi çalışma koşullarında kolunu, parmağını, gözünü kaybetmiştir? 
*Yaşanan bu üzücü kayıpların illere ve yıllara göre dağılımı nedir? 
*Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaç çocuk işçi çalıştıran iş yerine, fabrikaya, imalathaneye baskınlar düzenlemiştir? 
*Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çocuk işçi çalıştırıldığına dair kaç tane şikayet ve ihbar iletilmiştir? 
*Bu şikayet ve ihbarlardan kaçı dikkate alınarak işlem yapılmıştır? Kaç iş yerine, fabrikaya ve imalathaneye ceza kesilmiştir? 
*2003 yılından 1 Ekim 2013 tarihine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaç çocuğu acımasız çalışma koşullarından kurtarmıştır? 
*2003 yılından 1 Ekim 2013 tarihine kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kaç çocuğu yetiştirme yurtlarına yerleştirmiştir? 
*2003 yılından 1 Ekim 2013 tarihine kadar hükümetiniz tarafından kaç çocuğun eğitim-öğretim masrafı karşılanmıştır? İllere göre dağılımı nasıldır?"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder