Site içi arama

Adli Tıp da tecavüzün parçası


Yargıtay, 12 yaşında tecavüze uğrayan E.B. ile ilgili kararı, “Adli Tıp’ta çocuk psikiyatristi yok” diye bozdu. 5 yıl sonra yeniden Adli Tıp’a gönderilen E.B. tecavüzü yeniden yaşadı.

Kadıköy Moda Özel Güzel Sanatlar Lisesi’nin sahibi olan Sami Ü., 2008 yılının Şubat ayında evinde hizmetli olarak çalışan E.O. isimli kadının 12 yaşındaki oğlu E.B.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sırasında 12 yaşındaki E.B. adlı erkek çocuk, annesinin uyuduğu sırada Sami Ü.’nün tecavüz girişimini üç kez denediğini ve sonunda tecavüz ettiğini pedagog eşliğinde anlattı. Olayın kendisine karşı düzenlenen bir komplo olduğunu iddia eden Sami Ü. o tarihte İstanbul dışında olduğunu söyledi. Ancak TİB’den gelen kayıtlarda sanığın İstanbul’da evinde olduğu anlaşılınca savcı, sanık Sami Ü.’nün küçük çocuğa zincirleme şekilde tecavüz ettiğini belirterek, 15 yaşını doldurmamış çocuğa cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını istedi.

14 yıl 7 ay hapis cezası aldı

Son duruşmada “Böyle bir iftira karşısında olmaktan utanç duyuyorum. Rakiplerimin iftirasına maruz kaldım. Uzun süredir tutukluyum. İşimi kaybettim” diyen Sami Ü.’yü mankeme, ’15 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı cinsel istismar’ suçunu zincirleme işlediği ve E.B.’nin 2008 yılı Eylül ayında alınan Adli Tıp Raporu’na göre bedensel ve ruhsal sağlığının bozulmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yeniden Adli Tıp’a sevk edildi

21 Ocak 2010’da verilen kararı, sanık avukatı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay, Adli Tıp ‘ın Eylül 2008’de mağdur üzerinde yaptığı incelemede çocuk psikiyatristi olmadan rapor verdiği için 21 Mart 2011’de hükmü bozdu. Yargıtay’ın bozma kararının ardından duruşma yeniden başladı ve 16 yaşını geçen çocuk tekrar Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Ruh sağlığı bozuldu, ceza artacak

Yargılamada 14 yıl 7 ay ceza alan Sami Ü. dosyanın Yargıtay’dan dönmesinden sonra tahliye edilmişti. Savcı çocuğun kalıcı ve sürekli şekilde ruh sağlığının bozulması nedeniyle sanığın cezasının artırılmasını istedi.

5 yıl sonra tecavüzü yeniden anlattırdılar

TECAVÜZDEN 5 yıl sonra ikinci kez Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen E.B.’ye yaşadığı tecavüz yeniden soruldu. 12 yaşında tecavüzü detayıyla anlatan E.B., 5 yıl sonraki muayenesinde yaşadıklarını tekrar anlattıktan sonra, tecavüz yüzünden okulu bıraktığını, olayın özellikle geceleri aklına geldiğini, aklına geldiği zamanlarda da eline silah alıp tecavüzcüyü öldürmek istediğini, cinsel görüntülerle karşılaştığında televizyonu kapattığını söylediği belirtildi. 29 Nisan 2013’de düzenlenen yeni Adli Tıp raporunda mağdurun olayı anlatırken halen ağlamaklı olduğu, olayın yeniden yaşatılma ve kaçınma belirtilerinin olduğu, olayla baş etmede ciddi güçlükler yaşadığının ve travma sonrası stres bozukluğunun tespit edildiği kanaatine varıldı. Mahkemeye ulaşan yeni raporda E.B’nin yapılan psikiyatrik muayenesinde mağduru bulunduğu olay nedeniyle ruh sağlığının kalıcı ve sürekli olarak bozulduğuna oy birliğiyle karar verildi. 

                                                                         Bülent Aydoğdu / gazete vatan






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder