Site içi arama

Yargıda 'çocuk tacizi' anlaşmazlığı


Yargıtay, 10 yaşındaki çocuğu bir inşaata götürüp tecavüz girişiminde bulunan sanığa, "çocuğun cinsel
istismarı" suçundan 15 yıl ceza veren yerel mahkemenin kararını, “Teşebbüste kalmış” diyerek bozdu.
5 yıl önce İzmir’de 10 yaşından küçük iki çocuk pazara giderken yanlarına yaklaşan F.Y. ağabeylerinin nerede olduğunu sordu. Çocukların ‘Yanımızda değil’ demesi üzerine sanık F.Y., çocuklardan D.G.’ye, ‘Sen benimle gel’ dedi. Ancak D.G. kaçtı. D.G.’yi yakalayan F.Y., çocuğu kucağına alarak, “Gel beraber bakır toplamaya gidelim” dedi. Bu arada diğer çocuk K.G. ise pazara gidip olanları ağabeyi ve dayısına anlattı. Polise haber verildi.
‘TACİZ DEĞİL İSTİSMAR’
F.Y., D.G.’den boruların içindeki bakır kabloları çıkarmasını istedi. Çocuk yapmayınca tokat attı. Pantolonunu çıkarmasını istedi. Çocuk direnince yine tartaklayıp pantolonunu indirdi. Tam bu sırada polis geldi ve F.Y.’yi yakaladı. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi, F.Y.’yi “mala zarar verme” ve “hırsızlık” suçlarından cezalandırdı, taciz suçunu ise teşebbüsten çıkararak, “çocuk cinsel istismarı” olarak nitelendirdi. Önce 7 yıl 6 ay, ardından da çocuğun ruh sağlığının bozulması nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.
YARGITAY: TEŞEBBÜSTE KALDI
Sanık avukatının temyiz istemini görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin bu kararını bozdu. Daire, sanığın tecavüz eylemini gerçekleştirmeden polisin olay yerine geldiğini belirterek suçun “çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs” olduğuna hükmetti. Yerel mahkeme “teşebbüs sınırları aşılmıştır” diyerek karara direndi, ancak Yargıtay Ceza Genel Kurulu da bozma karanın yerinde olduğuna karar verdi.

Fevzi Çakır / habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder