Site içi arama

Okul yolu değil korku yolu


MUŞ'un Korkut İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde Çaksor Deresi üzerine ağaç direk ve tahta kullanılarak yapılan köprüden geçip okula giden öğrenciler, korku dolu anlar yaşıyor.

Tahta köprü üzerine toplu olarak çıkan 200 kadar öğrenci, beldenin ortasından geçen dereye köprü yapılmasını istedi.

Muş'a 45 kilometre uzaklıktaki Altıova Beldesi'nin ortasından geçen Çaksor Deresi, özellikle ilkbaharda şiddetli yağmur ve kar sularının erimesi ile taşıyor. Beldenin çocukları ise Altınova İlkokulu ile Altınova YİBO'ya gitmek için her gün 80 santimetre genişliğinde 18 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğindeki 'sırat köprüsü'nü andıran bu yükseltiden geçmek zorunda kalıyor. 

Altınova'nın Yeni Mahalle Muhtarı İrfan Berak, köprü yapılması için defalarca başvuruda bulunduklarını fakat şimdiye kadar sorunun giderilmediğini söyledi. Çaksor Deresi'nin üzerine kendi olanakları ile yaptıkları derme çatma köprüyü kullandıklarını vurgulayan Muhtar İrfan Barak, "Okullar açıldı mı aklımız hep burada kalıyor. Çünkü geçen yıl 8 yaşındaki Eyüp Baysal suya düşerek yaşamını yitirdi. Belediyenin köprü yapacak maddi gücü yok. Korkut Kaymakamı da söz verdi. Ancak onun da tayini çıkınca köprü hayalimiz suya düştü. Bizim yaptığımız tahta köprü de sırat köprüsünü andırıyor" diye konuştu. 

Altınova ilköğretim okulu öğrencilerin Atilla Duygu ise "Okula gidiş dönüşte buradan nasıl geçeceğiz diye endişe ediyoruz. Bir arkadaşımız gözümüzün önünde suya düştü ve öldü" dedi.



Mehmet Aydın / dha


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder