Site içi arama

MEB 3 yaşındaki çocuklara bunu da yaptı!

İstanbul Bahçelievler’deki 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda 3 yaşındaki anaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin ardından dersliklerini de kaybetti. Okul bahçesine yaptırılmakta olan anaokulu binasının 1 Eylül’de bitirileceği vaadiyle çocuklarını kayıt yaptıran aileler, binanın bitmemesi üzerine önce spor salonunun üst katına, ardından da engelli öğrenciler için ayrılan dersliğe alınan çocuklarını dün eve geri götürmek zorunda kaldılar.
soL’un Pazar günü “İmam hatipli değilsen sürün” başlığıyla manşetine taşıdığı okulu, dün Bahçelievler Kaymakamı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü ziyaret etti. Sadece ilkokul olması gerekirken ortaokul ve anaokul öğrencilerini de ağırlayan binadaki aşırı yoğunluk nedeniyle isyan eden velilere, yetkililer, yine net bilgi vermedi.
3 yaşındaki çocuğu dün dersliksiz kalan veli Gülay Yıldız, Kaymakam’ın da net bilgi vermediğini, zaten öğretmensizken şimdi de dersliksiz kaldıklarını aktardı.
25 derslikli okulda 3 yaşından 15 yaşında kadar 2 bin 500’ü aşkın çocuk eğitim görürken, spor salonu, konferans salonu, öğretmenler odası, hizmetliler odası, idari personel odası ve hatta koridorlar bile derslik yapılmış durumda. Bu yıl başında başka bir okula gönderileceği ilan edilen ortaokul bölümlerinin ise daha ne kadar süre aynı binayı kullanacağı meçhul.

Emre Deveci / sol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder