Site içi arama

Mevsimlik işçi çocukları camilerle arkadaş oldu


Adana Müftülüğü Adana'ya bağlı ilçe ve köylere, başka illerden tarım işçisi olarak çalışmak için gelen ve mevsimlik işçi olarak da bilinip çadırlarda yaşayan ailelerin çocuklarına yönelik "Cami Çocuk Arkadaşlığı" adı altında bir etkinlik düzenledi.

Karataş-Tuzla Köyü, Yüreğir-Sazak ve Kadıköy bölgelerinde çadırlarda yaşayan mevsimlik işçilerin çocuklardan iki yüz öğrenciye öncelikle Sabancı Merkez camii gezdirildi. Yapılan gezide çocuklara caminin tarihi ve mimarisi hakkında bilgi verildi. Müftülük görevlileri tarafından "Cami-Çocuk Arkadaşlığı" ve "Hz. Peygamber ve çocuklar" konusunda konuşmalar yapıldı. Çocukların ilgiyle dinlediği konuşmaların sonrasında katılımcılara kitap hediye edildi. 

Çeşitli tarihî mekanların gezilmesinden sonra Çukurova Üniversitesi kampüsünü gezen çocuklar oradan yemek programı için hazırlanan tesise geçtiler
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Arif Gökçe yaptı. Konuşmasında, helal rızık için çabalayan ve bunun için çadırlarda yaşayan ailelerin fedakarlığından bahseden Gökçe, çocuklara anne-babalarına karşı hayırlı birer evlat olmalarını öğütledi.

Müftünün ardından Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, projede katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Çocuklara, ahlaklı ve erdemli birer birey olmaları gerektiğini söyledi ve çocukların eğitiminde devletin bütün kurumlarına görev düştüğünü belirtti
Program, tasavvuf musikisi konserinden sonra çocukların hep beraber söyledikleri salavatı şerifeler ve tekbirlerin ardından yapılan duayla son buldu.



haberfx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder