Site içi arama

Çocuk gelin yoktur, imam nikahlı PEDOFİLİ vardır!


* İstanbul’da 10 yaşında evlendirilen bir kız çocuğu bir süre sonra hamile kalınca Zeytinburnu Semiha Şakir Kadın Doğum Hastanesi’ne başvurdu. (Mart 2012)
* Tokat’ta 12 yaşındaki kızın 26 yaşındaki erkekle evlendirildiği, 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. (Mayıs 2013)
* Sakarya’da 15 yaşındaki kız çocuk, eşi ve ailesi tarafından demir sopalarla dövülerek ve dağlanarak işkence gördü. Koruma altına alındı. (Mart 2013)
* Mudurnu’da 28 yaşındaki E.D. ile imam nikahlı 11 yaşındaki Z.Ç.’nin 8 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. (Ocak 2013)
* İstanbul’da 1999 doğumlu F.K., henüz 12 yaşındayken teyzesinin oğlu ile evlendirildi. F. K., 15 yaşını doldurmadığı için çiftin resmi nikâhı da yapılmadı. (Eylül 2013)
* Tokat’ta, bir davada babası B.Ö. tarafından tanık olarak gösterilen 12 yaşındaki E.Ö., hakimi karşısında bulmuşken, 26 yaşındaki T.İ. ile imam nikâhıyla evlendirildiğini ve 3.5 aylık hamile olduğunu anlattı. Neyse ki, hakim aklı başında çıktı da; koca, baba ve kayınpeder hakkında “cinsel istismar” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kız, koruma altına alındı. (Mayıs 2012)
* Kayseri’nin Sarız İlçesi’nde yaşayan 14 yaşındaki A.K., kendisini kaçıran 25 yaşındaki Tolga B. ile ailelerin anlaşması üzerine evlendirildi.
* Ağrı’da, 15 yaşında evlendirilip 16 yaşında -30 C’de sokakta doğuma mecbur bırakılan Melek Karaaslan, bebeği öldüğü için tuvalete kapatıldı. Yaşadığı şiddete ve yaşam şartlarına dayanamayan Melek Karaaslan, tuvalete bağlanmış ve akli dengesini kaybetmiş bir şekilde bulundu. (Temmuz 2012)
 Bu mu sizin iktidarınız, bu mu sizin muhalefetiniz?
Defalarca yazdım: Yine yazarım. Daha sayarım. Sayfalarca. Davalarca. Günlerce. Çünkü bu ülkede 5 milyon çocuk gelin var. Bu ülkenin çocuk gelin oranı yüzde 30! Bu ne demek biliyor musun? Bu ülkenin erkeklerinin yüzde 30’u pedofili suçlusu demek!
Artık bana hiç kimse siyasetten bahsetmesin. Şimdi bana hiç kimse, yerel seçimlerden, bu ülkeyi “şöyle refaha kavuşturduk”lardan, “böyle geliştirdikler”den bahsetmesin. Artık hiç kimse “ben dibine kadar muhalefet yapıyorum” demesin.
Çünkü ben Medeni Kanunu’nun 124. Maddesi’nde, “Erkek ve kadın on yedi yaşını doldurmadıkça evlenemez. Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli sebeple on altı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.” yazan bir ülkenin ne iktidarına, ne muhalefetine inanırım.
Çocuk gelinlerle evlenme, tecavüz kapsamına girmediği sürece, bu ülkede hiç bir parti, bana kendini şirin göstermeye çalışmasın. Nokta.

 
Kadına Şiddet – Madalyonun Öbür Yüzü
Bu konuya nereden geldik? Çünkü Şadıman Şenbalkan isminde yürekli bir kadın yazar, 11. kitabını yazdı geçtiğimiz günlerde. Ve kitap tamimiyle kadına karşı şiddete, çocuk gelinlere, vakalara, yaklaşık 60 farklı kadın, erkek, gazeteci, siyasetçi, psikolog, doktor ve eğitimcinin gözünden ele alıyor. Yüzlerce soru, yüzlerce sorun ve vaka var kitapta, cesur bir yaklaşımla. IQ yayınlarından geçtiğimiz hafta çıktı. Çok çarpıcı, çok etkileyici. Kitabın lansmanına katıldım... Orada bir söz istedi salonu dolduranlardan Şadıman Şenbalkan.... Dedi ki; “Belediyeler, yerel yönetimler, partiler, üniversiteler, STK’lar... gelin, destek verin, artık sokağa çıkalım, Tüm Türkiye’yi karış karış dolaşalım ve ortaya bir kadına şiddet panoraması çıkaralım. Ve ortaya çıkan çarpıcı gerçekleri Meclis’e taşıyalım.” Sahi, var mısınız?
Bahar Akıncı-Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder