Site içi arama

İzmir’de Berkin Elvan Çocuk Parkı açıldı


Güzeltepe- Şirintepe Halk Forumu’nda alınan karar sonucu mahallelilerin ortak çalışmalarıyla Berkin Elvan Çocuk Parkı açıldı


İzmir Çiğli’de Güzeltepe-Şirintepe Halk Forumu’nun aldığı ilk karar olan Berkin Elvan Çocuk Parkı açıldı. Çiğli Belediye Başkanı, Şirintepe Muhtarı, belediye çalışanları, Praksis müzik grubu, Halkevi çocuk korosu da açılışta yer aldı.

Berkin Elvan Parkı açılışının Çapul TV‘deki videosu
“Hoşgeldiniz” konuşmasının ardından sözü forum katılımcıları aldı. Forum katılımcılarından  söz alan kişiler parkın açılmasının forumların başarısı olduğunu, bu parkı belediyeden mücadele ederek aldıklarını belirttiler.


Çocuk parkına ismini veren Berkin Elvan açılışta temel gündem oldu. AKP faşizminin ekmek almaya giden çocuğun bile hayatına kasteden boyuta tırmandığı aktarıldı. Parkın isminin “Berkin Elvan Çocuk Parkı” önerisi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın da el kaldırmasıyla oylanarak kabul edildi. Oylamadan sonra Solak söz alarak şunları söyledi:
Güzeltepe- Şirintepe Halk Forumu bu parkı söke söke aldı. Parkın hava koşullarından dolayı yetişmedi ama eksikler en geç 1 hafta içinde tamamlanacak. Berkin Elvan Çocuk Parkı ismini belediye meclisinden geçireceğim. 
DSCN6817“Uyan Berkin Uyan” sözleriyle sahneye birlikte çıkan Praksis ve Çiğli Halkevi Çocuk Korosu düşlerini, sorularını, park taleplerini şarkılarıyla anlattı. Parkın fidanlarının dikimi, çiçeklerin ekimi, duvarların boyanması çocuklar ve yetişkinlerle beraber yapıldı. Kadınlar ağaçlarını “kadına yönelik artan şiddete karşı” diktiklerini belirtti. Praksis müzik grubu ağaçları dikerken şu sözleri kullandı: “Artık Praksis’in de dikili bir ağacı var. Berkin Elvan Çocuk Parkı’nda bir top akasya, ne İbo ne Şivan bunun farkında, polis mi, her zamanki gibi. ”

Parkın açılışından sonra İzmir Çocuk Atölyesi’nin katılımı ile duvarlar boyandı. İlker Kılıçer’in kukla gösterisi çocukların meraklı bakışlarıyla sahne aldı.
Açılış konuşmasında, parkın forumun mücadelesi ile kazanıldığı, forumların hala sokaklarda  devam ettiği ve bu parkın tam da Gezi süreci eylemlerinin çıkış amacına uygun olduğu ifade edildi. Şimdiye kadar forumlarda AKP karanlığı, faşizmi ve piyasacılığı, 4+4+4 eğitim sistemi, cami cemevi projesi, kentsel dönüşüm, güvencesizlik ve kıdem tazminatının kaldırılması üzerinden tartışıldığı ve aynı zamanda bunlara karşı mücadele edildiği dile getirildi. 

sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder