Site içi arama

40 günlük Ayaz ölür, bakanlar güler


Ayaz bebek yoksulluktan öldü,  milyonları götürenlerin yüzü kızarmadı


Bakanların, bürokratların evlerinden milyonların  çıktığı günlerde 40 günlük bir bebek, yaşadığı evin camları olmadığı için zattürreden öldü. Konya Ereğli’den Ayaz’ın ölüm haberinin geldiği gün yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında adı geçen Bakan’lar Pakistan’dan gelen Başbakan’ın yanında gülerek poz veriyordu. Bakan Güler ise oğlunun evinde bulunan paraları “villa satışı” ile açıkladı.

Konya’nın Ereğli İlçesi’nde henüz nüfusa kayıt ettirilmeyen 40 günlük Ayaz bebek, camları olmayan evlerinde zatürreden yaşamını yitirdi.

Taşbaşı Mahallesi Elmacı Sokak’taki 2 katlı kerpiç evde eşi askerde olan 2 çocuk annesi Maviş Eşme, gece saat 03.30 sıralarında bebeği Ayaz’ı emzirmek için uyandı. Maviş Eşme, oğlunu yatağında hareketsiz halde buldu. Adli Tıp bebeğin zattüreden öldüğünü ifade etti. Maviş Eşme’nin çocuklarıyla kaldığı odanın pencere camlarının bir bölümü kırık olduğu için naylonla örttüğü, ailenin akrabaların yardımıyla geçimini sağladığı belirtildi.

Maviş Eşme’nin üvey ablası Necla Genç, yeğeni Ayaz’ın soğuktan üşüdüğü için öldüğünü söyledi. Geçimini kağıt toplayarak sağlayan Genç, “Kız kardeşimin eşi askerde. Bizlerin yardımıyla geçimini sağlıyor. Devletten her hangi bir yardım almıyor. Çevreden odun bulursa onları getirip, sobada yakarak iki çocuğunu ısıtmaya çalışıyor. Battaniyeye sarılı olmasına rağmen evin camlarını bazıları kırık olduğu için Ayaz üşümüş. Tabii annesi ve biz de bunu fark edemedik” dedi.Aile devletten herhangi bir destek almadıklarını söyledi.

 Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder