Site içi arama

3 buçuk yaşındaki bedene sığdırılmaya çalışılan vicdansızlık

Pamir, 3 buçuk yaşında küçücük bir beden; kayıp gitti avuçlarımızın arasından bugün. Dün gece evinden kaçan Pamir için tüm halk seferber oldu. Saatlerce arandı Pamir, gönüllü halk, AKUT ekipleri ve jandarma tarafından. Ancak bugün kötü haber geldi ve Pamir’in cansız bedeni komşularının havuzunda bulundu.



Trollerin hedefi: Pamir
Pamir’in kaybolmasının ardından babasına ait olan Twitter hesabından kayıp ilanı verildi. Daha sonrasında duyarlı olan halk, sendikalar, demokratik kitle örgütleri tarafından paylaşılması üzerine bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu Pamir. Ancak AKP’nin trolleri 3 buçuk yaşındaki Pamir’in küçücük bedenine bile vicdansızlık yerleştirmeyi kafasına koydu. ‘Babası DHKP-C’liymiş onun.”, “Yok yok PKK’lıymış ya.”, “Gezi’nin teröristlerindenmiş adam tweet atmış” diye o kadar çok yorum atılmış ki Tiwitter’da, yazıyı okuyan bile utanıyor insanlıktan.
Gerçekten kaybolmuş olsa babası bu kadar rahat olur mu? Diyen vicdansızlık acaba ölüm haberini aldığında babasının çektiği acıyı bir nebze olsun hissedebildi mi içinde? “Bir partiyi desteklemek bir insanı bu kadar vicdansız yapmaya yeter mi?” diye sormadan edemiyor insan kendisine.


D4526B6F217


Ne kadar suçluysanız, o kadar çok saldırıyorsunuz
3. Köprü’nün bir doğa katliamı olduğunu, halkın aslında 3. Köprü’yü istemediğini o kadar iyi biliyorlar ki, Pamir’in kaybolmuş olmasının Gezi’nin bir uzantısı olarak planlanmış bir komplo olarak niteliyorlar. Pamir’in kaybolmasındaki sorumlunun 3. Köprü inşaatı olduğunu savunacakmışız.
Bazı troller de “Suriye’de bir sürü çocuk ölüyor niye onlardan bahsedilmiyor? Pamir villada yaşıyor diye daha mı kıymetli oluyor?” diye soruyor, Suriye’de savaş çığırtkanlığı yapan bir iktidarın destekçisi olduklarını unutarak. Hiç biri mi görmüyor acaba ‘merhametli’ başbakanlarının sahip çıkıp Türkiye’ye getirdiği, sokaklarda üstlerinde giyecek birşeyi olmadan sokakta dilenen Suriyeli çocukları? Ekmek almaya giderken vurulan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı? Ya 10 yaşında ölümle burun buruna gelen Mehmeti? Ya da Ceylan’ı, Uğur’u? Ama onlar ‘teröris’ti demi? Hakettiler öldürülmeyi(!)
Bizler gençliğiz, bizler vicdanı olan bir halkız. Çocukların ölmediği, öldürülmediği bir dünya için savaşıyoruz. Bizler ‘zengin’ Pamir’i de ararız kaybolduysa, devlet eliyle öldürülen Berkin için sokağa da çıkarız. Ama siz AKP iktidarı ve onun şakşakçıları! Ne kadar da korkar oldunuz bu küçücük bedenlerden! Ama siz bizden iyi biliyorsunuz o küçük bedenlerin ne kadar büyük umutlar taşıdığını! Siz bizden iyi biliyorsunuz aslında dün hiç bir çıkar gözetmeksizin Sarıyer sokaklarını karış karış gezen halkın bu vicdanı Gezi’de öğrendiğini. Ama haklısınız korkun, daha da çok korkun çünkü yıkılacaksınız!


Çağla Akdere / kolektifler.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder