Site içi arama

Seçimlerdeki oy hırsızlığı çocukları vuruyor: 1 çocuk yaralandı

Birecik'te BDP’nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazın kabul edilmemesinin ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda polisin attığı gaz bombası kapsülünü 15 yaşındaki N.K. adlı çocuğun gözüne isabet etti. N.K. ağır yaralandı. 

 

Urfa’nın Birecik ilçesinde yapılan yerel seçimlerde usulsüzlük ve hile yapıldığına dair BDP’liler tarafından İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz reddedilmesinin ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. İlçe merkezinde başlayan çatışmalar ilçenin birçok mahallesine yayıldı. Urfa-Antep karayolunun geçtiği E-5 Karayolu üzerinde gençler tarafından öğlen saatlerinden itibaren barikatlar kurularak, yakılan ateşler ile trafiğe kapatılan yol halen kapalı tutuluyor.

Bir tarafından polisin zırhlı araçlar ile beklediği tünelin diğer tarafından gençlerin bekleyişleri sürerken, Küçükçarşı, Yeşildağ, Baro, Meydan ve Kürt mahallelerinde polis ve gençler arasındaki çatışmalar yer yer devam ediyor. Polisin gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulunmasına gençler, “Bijî serok Apo” ve “Birecik AKP’ye mezar olacak” sloganları ve taşlar ile karşılık veriyor. Gençlerin mahallelerdeki yüksek yamaçlara çıkarak, polise taşlar ile karşılık verdiği görülürken, polisin de yamaçta bulunan gençlere hedef alarak gaz bombası attığı görüldü. Polisin attığı çok sayıda gaz kapsülünün evlere isabet etmesi sonucu evde bulunan yurttaşlar, zor anlar yaşadı. Yaşanan çatışmalarda polisin sıktığı gaz kapsülü ile sağ gözünden vurulan 15 yaşındaki N.K. adlı çocuk ilk olarak Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. N.K. yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun kritik olması nedeniyle Urfa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. N.K’nin yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede “ambulans yok” gerekçesiyle sevkinin geciktirilmesi istenirken, hemen hastanenin kapısında ambulansın bulunmasına hastaneye gelen BDP’liler, tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından yaralı çocuk Urfa Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

İlçede yaşanan olaylarda, AKP taraftarlarına ait olduğu belirtilen birçok dükkanda öfkeli kalabalık tarafından taşlandı. Birecik’in dışından çok sayıda takviye polisin getirildiği kentte gençlerin yol kapatma eylemi devam ederken, ilçenin çeşitli noktalarında çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan İlçe Seçim Kurulu’nun BDP’lilerin yapmış olduğu itiraza "Somut bir dayanağının olmadığı" iddiasıyla reddettiği belirtildi.

Çatışma ve gerginliğin devam ettiği ilçede, kalabalık bir grup da BDP ilçe binasında bekliyor. 


diha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder