Site içi arama

Berkin soruşturmasında 4 polis daha ifade verdi: Biz de orada değildik

Berkin Elvan soruşturmasında bugün 4 polis daha ifade verdi. Polislerin tümü Okmeydanı Eren Sokak civarında bulunmadıklarını, ikisi ise gösteriler boyunca gaz tüfeğini hiç kullanmadığını öne sürdü.
 
Berkin Elvan’ın başından biber gazıyla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada 14 polisten sonra bugün dört polisin daha ifadesi alındı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici'nin olayın meydana geldiği bölgede o gün görev yapan ve gaz silahı kullanma yetkisi olan polisleri ifadeye çağırması üzerine adliyeye gelen 4 çevik kuvvet polisinin de Berkin Elvan'ın başına gaz fişeği isabet ettiği yerde görev yapmadıklarını ileri sürdükleri öğrenildi.

Polislerin tümü de Okmeydanı Eren Sokak civarında bulunmadıklarını, başka noktalarda görev yaptıklarını, ikisi ise gösteriler boyunca gaz tüfeğini hiç kullanmadığını öne sürdü. Daha önce ifadesi alınan 14 polis de ya “o gün Okmeydanı’nda bulunmadıklarını”, ya “gaz tüfeği kullanmadıklarını” ya da “olan biteni hatırlamadıklarını” söylemişti.

Polis memuru Hasan Pekşen, olay günü Okmeydanı’nda değil, Mecidiyeköy’de görevli olduğunu ileri sürerek, “Beni niçin savcılığa gönderdiklerini bilmiyorum. Çevik Kuvvet’te gruplar göreve giderken, resmi yazıyla görevlendirilir. Ben şubeden çıkarken hangi bölgede görev alacağım, görev yazılarımda bellidir. Ancak bulunduğumuz mahallerdeyken, şubenin haber merkezi veya grup şeflerimiz tarafından telefonla aranarak, başka yerlere sözlü olarak gönderildik. Sözlü verilen emirlerin daha sonra yazıya çevrildiğini sanmıyorum. Bu nedenle başka bir mahalde görevlendirilen ekipler başka sevk edilerek görev yapmış olabilirler” dedi. Pekşen, gaz tüfeğinin zorunlu olmadıkça kullanmadığını, belirtilen saatte Okmeydanı’nda değil, Tarlabaşı’nda SDP önünde görevli olduğunu söyledi. Pekşen’in ayrıca, ‘aslında öğretmen olduğunu’ ve gaz tüfeğini kullanmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Uğur Yan ise gösteriler boyunca kalkancı olarak görev yaptığını, sürekli E-5 üzerinde bulunduğunu öne sürerek, “Niçin gönderildiğimi bilmiyorum” dedi.

Yalçın Şengör de Mecidiyeköy’de bulunduğunu ve gaz tüfeğini kullanmadığını savundu.

Grup Şefi Mehmet Akif Yıldız da Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Salonu çevresinde durduklarını ve hiç tüfek kullanmadığını anlattı.  
İsmail Saymaz / Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder