Site içi arama

Cumartesi Anneleri'nden Elvan Ailesine Ziyaret

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’ndaki 468. Buluşma sonrası Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti.
Ziyarete Cumartesi Anneleri’nden Emine Ocak, Hanım Tosun, Hanife Yıldız, Şeker Naz Çakır, Güzel Anne, çocukları, İnsan Hakları Derneği Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyeleri,  ve Cumartesi İnsanları katıldı.
Cumartesi Anneleri Elvan ailesine “Berkin bizim de evladımızdır. Berkin’in faillerinin bulunması ve yargılanması için verilecek mücadele bizim de mücadelemizdir, boynumuzun borcudur” dedi.
Cumartesi Annelerinden Emine Ocak, oğlu ve tüm kayıplar için 19 yıldır mücadele verdiğini anlatırken Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan “Yitirilen sadece benim oğlum değil ki, Roboski'de de çocuklar öldürüldü. Hepsi için ben ayakta kalacağım. Oğlumun katillerinden hesap sorulana kadar yılmayacağım, oğlumun katillerinden hesap soracağım” diye konuştu.
Berkin’in dedesi  “Bu devlet yüzlerce yıldır zulüm etmeye devam ediyor. Benim iki evladımı, bir kardeşimi kaybettiler. Bundan daha fazla ne yapabilirler diyordum, şimdi torunumu öldürdüler” derken Elvan ailesi genel olarak kaybetme ve katletmelerin Alevi veya Kürt olmasının ötesinde, devletin sistematik bir uygulaması olduğunu vurguladı.
Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder