Site içi arama

Yakacık Lisesi’nde boykot: Valiye selam, direnişe devam



Geçtiğimiz yaz yıkılan okulları yeni eğitim dönemine yetiştirilmeyen Yakacık Lisesi öğrencileri boykot yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya seslenen öğrenciler geçici olarak okudukları lisedeki ulaşım sorunlarına dikkat çekti, kendi okullarında okumak istediklerini vurguladı

İstanbul’da Kartal Yakacık Lisesi öğrencileri, Eylül 2013′ten bu yana kendi okullarına gidemiyor. Yakacık Anadolu Sağlık ve Meslek Lisesi’ne dönüştürülen Yakacık Lisesi, geçtiğimiz yaz, depreme karşı güçlendirileceği gerekçesiyle ve yeni bir okul yapılmak üzere yıkıldı. Ancak yeni eğitim döneminde okullarına dönen öğrenciler, okul binası yerine inşaatla karşılaştı.
 
Yakacık Lisesi’nin öğrencileri 2013-2014 eğitim öğretim yılına Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi’nde (HHBAL) devam ediyor.

yakacik-lisesi-direniyor


Yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek isteyen Yakacık Lisesi öğrencileri, dün (3 Mart)  saat 12’de okul müdürü ve öğretmenlerinin de desteğini alarak dersleri boykot etti ve basın açıklaması yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya seslenen öğrenciler, okullarındaki inşaatın aylardır bitmemesi yüzünden mağdur olduklarını ve bir an önce kendi okullarında ders almak istediklerini belirtti. Ayrıca, geç saatte çıkmalarına ve ulaşımda sıkıntı çekmelerine rağmen, kendilerine ücretsiz servis sağlanmadığını da sözlerine ekledi.

Okulları yıkıldığı için Hacı Hatice Bayraktar Lisesi’ne taşınan öğrenciler, sabah 11′de okula gidip akşam 8′de okuldan çıktıklarını, bu yüzden ders çalışmanın zorlaştığını ifade ediyor. Özellikle üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin dershaneye kayıt yaptırmalarına rağmen hafta içi dershanelerinden faydalanamıyor. Öğrenciler, okullarının yapımının hızlanmasını talep ediyor.

yakacik-lisesi-egitim-hakki

Yaptıkları eylemden sonra sınıflarına dönen öğrenciler, taleplerinin ilgili makamlarca duyulmaması durumunda milli eğitim müdürlüğüne yürüyeceklerini duyurdu.

Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder