Site içi arama

Sınıfta Biber Gazı

Kırıkkale’de bir ilköğretim okulu öğrencisi, çöpte bulduğu biber gazını sınıfa getirip, arkadaşlarının yüzüne sıktı. Gazdan etkilenen 8 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.



Kırıkkale’nin Tepebaşı Mahallesi’ndeki İstiklal İlköğretim Okulu’nda bu sabah eşine az rastlanan bir olay meydana geldi. Okulun 7’nci sınıf öğrencisi olan ve polisin toplumsal olaylarda eylemcilere sıktığı biber gazından etkilendiği sanılan 12 yaşındaki Eyüp Çelik, çöpten bulduğu biber gazıyla birlikte sınıfa girdi. Öğrenci Çelik, ‘şaka olsun’ diye biber gazını öğrenci arkadaşlarının suratına sıkmaya başladı.
Büyük panik yaşandı
Suratlarına biber gazı sıkılan öğrencilerin hemen gözleri yaşarıp, kızarmaya başlayınca sınıfta bağrışmalarla birlikte panik yaşandı. Bu sırada sınıfa öğretmenlerle birlikte okul yöneticileri gelirken, biber gazından zehirlenen öğrenciler için ambulans çağırıldı.
Biber gazından zehirlenen sekiz öğrenci, gelen ambulanslarla Kırıkkale Devlet ve Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılıp, ilk tedavilerinin ardından müşahade altına alındı.
Sınıfta arkadaşları tarafından sıkılan biber gazından hastanelik olan öğrenciler, “Sınıf arkadaşlarımızla birlikte bilgisayar laboratuvarına gidip, öğretmenimizi bekliyorduk. Arkadaşımız elindekiyle herkese biber gazı sıkınca gözlerimiz yaşardı, etkilenip, hastanelik olduk” diye konuştu.
Bakkalda satılıyormuş
Okulda paniğe neden olay sonrası polis, biber gazı sıkan öğrenci Eyüp Çelik’i Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube’ye götürerek ifadesini aldı. Öğrenci Çelik’in ifadesinde, “Çöpte bulduğum bir şeyi okula götürüp, ‘şaka olsun’ diye arkadaşlarıma sıktım. Böyle olacağını bilmiyordum” dediği belirtildi. Kırıkkale polisi, biber gazının bazı bakkallarda satıldığını tespit edip, araştırma başlatırken, olayla ilgili soruşturma da başladı.