Site içi arama

Taşlar bağlı köpekler serbest: Ahmet Yıldız davasında sanık tahliye oldu

13 yaşında pres makinesine sıkışarak yaşamını kaybeden Ahmet Yıldız'ın davasında, sanık işyeri sahibinin tahliyesine kararı verildi.
Adana’da görülen davayı Adana Barosu adına izleyen baronun çocuk hakları komisyonundan Avukat Sevilay Erzi bianet’e bilgi verirken sanık hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmadığını da söyledi.
Erzi baronun davaya müdahil olma talebinin de mahkeme tarafından “baronun doğrudan zarar görmediği” gerekçesiyle reddedildiğini belirtti.



Erzi’nin verdiği bilgilere göre, mahkeme toplanması gereken deliller büyük ölçüde toplandığı için tutuklamanın devamı yönünde karar vermedi. Sanık tutuksuz yargılanacak.
Erzi dosyanın bilirkişi heyetinde olduğunu, kusur oranlarının belirlenmesi için rapor hazırlanacağını bildirdi.
Bir sonraki duruşma 1 Ekim’de, saat 09.00'da yapılacak.

Ne olmuştu?

Bir önceki duruşmada davaya şikayetçi sıfatıyla katılan Ahmet Yıldız’ın babası maddi ve manevi zararlarının karşılandığını söyleyerek tüm şikayetlerinden vazgeçmiş, sanık avukatı tahliye istemiş, ancak hakimin kararı tutukluluğun devamı yönünde olmuştu.
Ahmet Yıldız, 14 Mart 2013’te, ruhsatsız bir işyerinde, kaçak olarak çalıştırılırken daha hızlı çalışsın diye güvenlik sensörü kapatılmış pres makinesine sıkışarak yaşamını kaybetmişti. 

Yücel Yöney / bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder