Site içi arama

Diren Hamile! TRT önüne eyleme!

Kadınlar sokakları boşaltmıyor. Hamile kadınların sokakta dolaşmasına terbiyesizlik diyen İnançer’i, konuşmayı yayımlayan TRT’yi  ve destekleyen sunucuyu protesto etmek için Halkevci Kadınlar eylemde buluşuyor.








TRT ekranlarında yayımlanan iftar programına konuk olan Ömer Tuğrul İnançer’in hamileler hakkında söylediği “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir” sözleri için eylem var.

Yarın (26 Temmuz) saat 13.00′da TRT önünde buluşacak olan Halkevci Kadınlar “İnançer’in kadın düşmanı ve akıl-bilim dışı sözlerini ve TRT sunucusunun “Allah razı olsun” diyerek konuğunu desteklemesini protesto edecek .
Tüm kadınları eyleme çağıran Halkevci Kadınlar,  iletişim için @halkevcikadin twitter hesabını duyuruyor.

Karınlara yastık eylemi
Ayrıca Facebook üzerinden örgütlenen kadınlar bugün saat 19.00′da TRT önünde Kadınlara yapılan saygısızlığa inat “Karınlara yastık koyma” eylemi yapacak.

Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder