Site içi arama

‘Çocuklar devlete küfredecek şeyler okumayacak değil mi?’

Sarıgazi Halkevi Yaz Okulu çocukları, Sancaktepe Kaymakamlığı önünde “Çocuklar okuyor, kitaplar özgürleşiyor” sloganıyla kitap okuma eylemi yaptı. Güvenlik görevlilerinin ve sivil polisin müdahale girişimini çocuklar boşa çıkardı.









Sarıgazi Halkevi Yaz Okulu çocukları, 24 Temmuz’da Sancaktepe Kaymakamlığı önünde kitap okuma eylemi yaptı. Yaz okulu çocukları saat 14.00′da “Çocuklar okuyor, kitaplar özgürleşiyor” sloganıyla kitap okuma eylemine başladı. Çocuklar, ”Biz çocuklar, yasakçı zihniyete karşıyız ve bu yüzden MEB’in yasakladığı ‘Şeker Portakalı’ kitabını hep beraber okumaya geldik” dedi. Sancaktepe Kaymakamlığı’nı önemli kılan özelliklerinden biri de Gezi direnişi sırasında günlerce sokakları terk etmeyen Sarıgazililere saldırının başlatıldığı nokta olması.

sarıgazi yazokulu (3)
Özel güvenlikçiler ve sivil polisler eyleme müdahale etmek için çabaladı. Çocukların okuduğu kitabın bir örneğini isteyen güvenlik görevlileri, eğitmenlere oldukça ilginç sorular sordu.
sarıgazi yazokulu (1)

‘Ne okuyorsunuz?” sorusuna eğitmenlerden biri ”Şeker Portakalı, dünya klasiklerinden biridir, hiç okumadınız mı yoksa?” sorusunu yöneltti ve ”Hayır okumadım. Ben okumayı pek sevmem” yanıtını aldı. ”Çocuklar şiddet içeren, devlete küfredecek şeyler okumayacak değil mi?” gibi sorular soruldu. Güvenlik görevlilerinin ve sivil polisin boşa çıkan müdahale girişiminden sonra gerçekleştirilen eylemden hemen sonra yaz okulunun küçük muhabirleri halkla röportaj yaptı. Eğitim sistemi, velilerin okullarda yaşadığı sıkıntılarla ilgili soruların sorulduğu röportajdan sonra etkinlik sonlandırıldı.

sarıgazi yazokulu (6)
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder