Site içi arama

Engelli çocuğa tecavüzle yargılananlar serbest bırakıldı!

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde ikamet eden 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H'yi, 44 gün boyunca bir evde alıkoyarak tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişi yakalandı. Tecavüz suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 3 şüpheli serbest bırakılırken, Annesi hayatta olmayan ve babasıyla yaşadığı belirtilen G.H., devlet korumasına alındı.








Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi Avcılar Köyü'nde 67 yaşındaki babası İbrahim H. ile beraber yaşayan G.H. geçtiğimiz 2 Haziran gününde dışarı çıktı ve kendisinden bir süre haber alınamadı. Kızının durumundan endişe eden babanın ihbarı üzerine ilçe jandarma ekipleri G.H.'yi aramaya başladı. Yapılan aramalara rağmen zihinsel engelli kıza ulaşılamadı. Yaklaşık 20 gün önce G.H., iddiaya göre, babasını arayıp İzmir 'de bir kadınla birlikte yaşadığını, yaşadığı yerde mutlu olduğunu ve artık kendisini aramamasını istedi.
44 GÜN BOYUNCA EVDE ALIKONDU

Durumdan şüphelenen baba bunun üzerine görüşmeyi jandarma ekiplere bildirdi. Harekete geçen ekipler, zihinsel engelli G.H.'nin ilçeye bağlı Narlı köyü yakınlarında bir evde alıkonulduğunu belirledi. Eve yapılan baskında 44 gündür alıkonulan G.H., kurtarıldı.

Evde bulunan 38 yaşındaki T.S., 40 yaşındaki A.Y. ile 49 yaşındaki Ö.Y. de yakalanarak gözaltına alındı. G.H., ise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Muayenede tecavüz bulgusuna rastlanıldığı kaydedilen G.H.'nin uzman pedagog eşliğinde başvurulan ifadesinde, evlenmek için evden kaçtığını A.Y. ile evlilik hazırlığı yaptığını, babasının yanına dönmek istemediğini söylediği öğrenildi.
BABA ADALET İSTİYOR!
İlçe Jandarma Komutanlığı'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, kendilerine yöneltilen tecavüz suçlamasını kabul etmedi. Zanlılar hakkında çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılma kararı verilmesine tepki gösteren G.H.'nin babası İbrahim H: "Kızımın yüzde 76 özürlü raporu bulunuyor, aklı başında değil. Kızımı kaçırıp, kapatanların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Annesi olmayan G.H'nin ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edileceği belirtiiyor.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder