Site içi arama

BDP'li Kadınlar: En Ağır Ceza Verilene Kadar Mücadele Edeceğiz

İki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı, BDP'den ihraç edildi. BDP Kadın Meclisleri "Kendisi bu suçun gerektirdiği en büyük cezayı alana mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
İki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin (62), Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) ihraç edildi. BDP Kadın Meclisi, Çekin ağır cezayı alana kadar mücadele edeceklerini söylerken, "Rızası vardı' diye verilecek bir kararı şimdiden belirtelim, kabul etmiyoruz" dedi.


Çekin, Siirt’te özel otomobilinde S.A. (13) ve M.A. (17) isimli kız çocuklarıyla yakalanmış, gözaltına alınmıştı. Çekin, cinsel istismar suçundan tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece, haftada üç gün adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Siirt Cumhuriyet Savcısı Mutlu Bulut, zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına bugün itiraz etti.
M.A.'nın poliste verdiği ifadede Çekin’in kendisiyle iki yıldır ilişkiye girdiğini söylediği öğrenildi. Kız çocukları Siirt Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.

BDP: Yargı bu vahim durumu çocuklar lehine değerlendirmeli


Çekin Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği'nden istifa etti ve BDP Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edildi. BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı, derhal tutuklanmalıdır. Yargı bu vahim durumu kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir” denildi.
BDP Kadın Meclisleri de yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçunu işleyen 62 yaşındaki Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in BDP’li olması, partimizin bu durumu görmezden gelmesine değil, üzerine daha fazla gitmesine neden olmuştur. Çünkü herkesten çok partili birinin, tecavüzcüleri asla aramızda barındırmayacağımızı bilmesi gerekmektedir. Bu kişinin cinsel istismarın, tacizin ve tecavüzün bir insanlık suçu olduğunu sürekli beyan eden ve başta bu suçlar olmak üzere her türlü haksızlığa ve zulme karşı mücadele eden bu partide, siyaset yapması da ayrıca bir onursuzluk örneğidir.
“Partimizin ilkeli duruşu neticesinde, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'i ihraç etmesini son derece haklı ve zorunlu görmekteyiz. Fakat bununla yetinmeyeceğiz. Halkının büyük emek ve mücadele ile kendisini seçmesine karşılık, böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyeceğiz. Kendisi bu suçun gerektirdiği en büyük cezayı alana mücadelemizi sürdüreceğiz.
“Bu konuda devletin de üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Devlet tacizci, tecavüzcü ve çocuk istismarcılarını koruyarak bu suça ortak olmaya artık son vermelidir. Bu davada da, diğer istismar davalarında olduğu gibi 'Rızası vardı' diye verilecek bir kararı şimdiden belirtelim, kabul etmiyoruz. Çocuk istismarında rıza söz konusu olamaz. Eğer ortada bir rıza varsa, bu devletin tecavüzcülere gösterdiği bir rızadır ve biz bu rızayı asla kabul etmeyeceğiz.”

bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder