Site içi arama

Napoli’nin ‘seks işçisi’ çocukları

Yoksulluğun en çok güney kesimini vurduğu İtalya’da çocuk seks işçiliğinin yeni rotası diye anılan Napoli’de yaşları 11-17 arasında değişen kız ve erkek çocukları fahişelik yapmaya zorlanıyor.
Yoksul nüfusun 9,5 milyona tırmandığı İtalya’da Napoli’de çocukların Garibaldi Meydanı ve tren istasyonu çevresinde fahişelik yapmaya zorlandıkları, yaşları 11-18 arasında değişen kızlar ve erkeklerin, çocuk seks işçiliğinin yeni rotasında müşteri bekledikleri günışığına çıktı.

Çoğunlukla Romanya, Kuzey Afrika ülkeleri ve Bulgaristan kökenli bu çocukların ya geçim sıkıntısı içindeki aileleri tarafından sokağa gönderildiği ya da mafya örgütlerinin kontrolünde şiddet ve tehdide hedef olarak fahişelik yapmaya zorlandıkları iddia edildi.
Corriere della Sera gazetesinin portalında yer verilen haber ve videoda, kent merkezinde 6 yaşında bir çocuğun da görüldüğü, bu çocukların Napoli’nin doğu yakasında Gianturco Roman kampında yaşayan aileler tarafından gönderildiği ve gerçek anlamda seks işçisi olarak çalıştıkları belirtildi.
Napoli ve çevresinde fahişelik yapmaya zorlanan kız ve erkek çocukların durumuyla yıllardır ilgilenen sosyal hizmet operatörü Deborah Divertito, çocuk seks işçiliğinin yoksulluk nedeniyle tırmandığını, birçoğu 18 yaşın altındaki bu çocukların çoğu kez aileleri tarafından satıldıklarını anlattı. Napoli’nin çocuk seks işçiliğinin merkezi olduğuna dikkat çeken operatör, kentte söz sahibi olan mafya örgütleri nedeniyle Napoli’de yasa dışı her türden işin kolaylıkla gerçekleştiğini aktardı.

Seks işçiliğinin haritası değişti

Ülkede yoksulluğun tırmanmasıyla birlikte çocukların öznesi olduğu seks işçiliğinin haritası değişti. Deborah Divertito, Napoli’de bu işi çoğunlukla yaşları 11 ila 17 arasında değilen kız ve erkek çocukların yapmaya zorlandığını, kız çocuklarının aşırı makyaj yaptıkları için yaşlarından büyük göründüklerini, erkek çocuklarının ise kolayca fark edildiklerini söyledi.
Kız çocuklarının çoğunlukla Nijerya ve Doğu Avrupa ülkelerinden, erkek çocuklarının ise Bulgaristan ya da kentteki Roman kamplarından geldikleri aktarıldı. Bu çocukların güzel bir yaşam sözüyle kandırılarak İtalya’ya getirildikleri, organize suç örgütlerinin kontrolünde fahişelik yapmaya zorlandıkları, sahte kimlikli 13-15 yaşlarındaki erkek çocuklarının ise müşterilerini sinemada bekledikleri vurgulandı.
Napoli’de çocuk fahişeler konusunu takip eden sosyal operatörler, sinemalarda sabah ve öğlen saatlerinde tuvaletler ve koridorlarda kuyrukların uzadığını, yoksulluk ve suç örgütlerinin kurbanı olan çocukların bu türden mekanlarda fahişeliğe zorlandıklarını ifade etti.
Aslı Kayabal / sol /İtalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder