Site içi arama

6 yaşındaki çocuğun tecavüzcüsüne ‘iyi hal’ indirimi

Siirt Pervari’de 6 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden ve tutuksuz yargılanan Nurullah Şipal, “iyi hal indirimi”nden yararlandırıldı, cezası 15 yıla indirildi
Siirt’in Pervari ilçesinde 7 Aralık 2010′da 6 yaşındaki A.K adlı çocuğu okul inşaatına götürerek tecavüz eden ve çocuğun ruh sağlığının bozulmasına neden olan Nurullah Şipal’in karar duruşması gerçekleşti. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık avukatı ile A.K’nin yakınları ve avukatı katıldı.
Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nun 30 Mart 2012 tarihli raporunda A.K’nin ruh sağlığının bozulduğuna hükmettiğini değerlendiren iddianame, sanığın ilk ifadesinde de yaşananların yer aldığına dikkat çekti. İddianamede suçun cinsel istismar kapsamında değerlendirilmesi ve 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.
Nurullah Şipal’in avukatları ise sanığın jandarma korkusundan tecavüz suçlamasını kabul ettiğini, aslında böyle bir olayın olmadığını öne sürdü.
Mahkeme, ilk olarak Şipal’in nitelikli cinsel istismarda bulunduğu için 15 yıl hapsi ile cezalandırılmasına, çocuğun ruh sağlığının bozulması nedeniyle cezanın 18 yıla yükseltilmesine karar verdi. Daha sonra ise Şipal’in sabıkasız oluşu ve iyi hali göz önünde bulundurularak ceza yeniden 15 yıla indirildi.
Şipal’i 2012 yılındaki duruşmada tahliye eden mahkeme, hapis cezasının ardından yakalama kararı da çıkardı.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder