Site içi arama

Çocuk İşçilerin Sayısı 9 Milyona Yaklaştı

Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu, 5-17 yaş arası çocuk işçi sayılarının 9 milyona yaklaştığını öne sürdü.
Komisyon, 2013-2014 eğitim-öğrenim yılı münasebetiyle yayımladığı mesajında, çocuk işçilerin durumuna dikkat çekti. Türkiye'de çocuk işçi sayısının bir milyon civarında olduğunun açıklandığı fakat ev işlerinde çalışan çocukların da bu kapsamda değerlendirildiğinde, 5-17 yaş arası çocuk işçilerin sayısının 8 milyon 397 bin civarında olduğunun sanıldığı belirtildi.

Çocuk işçiliğinin sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir insan hakları sorunu oluğuna vurgu yapılan açıklamada, “Çocuk işçiler yeterli ve gerekli eğitimden, sağlık hizmetinden ve sosyal destekten yoksun olarak çalışmaktadırlar. Bu sistemde kişisel olarak çocuklar, toplumsal, kültürel ve ekonomik olarak ülkeler zarar görmektedir. Çocuk işçiliğine son verilmesi tüm ülkeler için insan hakları ve çocuk haklarının, insani ve ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi için temel amaçlardan biri olmalıdır. Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu olarak biz de yeni başlayan 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hem tüm çocuklarımıza başarılar diliyor hem de çocuklarımızın yarınlara güvenle bakabilmeleri için hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamları oluşturmayı ve çocuk işçiliğinin son bulmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder