Site içi arama

HES inşaatında çocuk işçi öldü

Erzurum’un İspir ilçesinde bir hidroelektrik santralinin inşaatında çalışan 16 yaşındaki Vefa Aydemir adlı işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybetti.





Vefa, üzerine yıkılan duvarın altında kaldı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Vefa, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Vefa’nın ağabeyinin kimliği ile çalıştığı iddia edilirken Cumhuriyet Savcılığı çocuk işçi çalıştırdığı için HES inşaat firması ile taşeron firma yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. HES şantiye yetkilileri, çocuk işçi çalıştırmalarının mümkün olmadığını ileri sürerek, taşeron firmayı suçladı. Taşeron firma yetkilileri ise Vefa Aydemir’in Ramazan Bayramı’ndan sonra şirketlerinde Mahmut Aydemir kimliğiyle çalıştığını belirtti. Ölen çocuk işçinin 20- 25 yaşlarda gösterdiğini iddia eden firma yetkilileri, “Biz de Mahmut Aydemir isimli işçi çalışıyordu. Çocuk değildi. Kaza sonrası otopsi için cesedi teşhis için çağrılan babası kazada ölen kişinin 15- 16 yaşlarındaki oğlu Vefa olduğunu söyledi. Şirket kayıtlarımızda da Vefa isimli birisi görünmüyordu. Otopsi de biz de Vefa’nın ağabeyinin kimliğiyle çalıştığını öğrendik, şaşkınız.” diye konuştu.
Van Gevaş’ta kanalizasyon çalışmasında göçük: 1 işçi öldü
Öte yandan bugün Van Gevaş ilçesinde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük altında kalan 28 yaşındaki İbrahim Taşkın adlı işçi hayatını kaybetti.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder