Site içi arama

"Oğlumun Ölümünden Okul Sorumlu"


Elektrik direğinden çıkan kablolardaki akıma kapılarak yaşamını yitiren 13 yaşındaki işitme engelli Yunus Eser’in davasında Eser’in ailesi “çocuklarına sahip çıkılmadığı” için okul müdüründen ve nöbetçi öğretmenlerden şikayetçi oldu.
Sakarya-Akyazı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davayı izleyen Gündem Çocuk Derneği’nin verdiği bilgilere göre, dün gerçekleştirilen duruşmada söz alan Yunus’un babası Yakup Eser, oğlunun okul yetkililerinin gerekli önlemleri almayarak kaçak elektriğe sebebiyet vermelerinden dolayı öldüğünü ifade etti.




“Oğlum işitme engelli olduğu için özellikle Karamürsel İşitme Engelli İlköğretim Okulu’na verdik ancak okul yetkililerinin oğluma sahip çıkmadığını düşünüyorum.”
Yakup Eser’in avukatı Şahin Antakyalıoğlu da müdür ve öğretmenler için suç duyurusu talebinde bulundu.
“Okuldaki öğretmenler ve müdür hakkında sorumluluklarından dolayı suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz.
“Bununla birlikte, okulda okuyan işitme engelli öğrencilerin işaret dilinden anlayan, bağımsız okul dışından tercümanlar vasıtasıyla dinlenmesini ve bu sırada ortamda sosyal hizmet uzmanının da bulundurulmasını istiyoruz.”
Suç duyurusu talebini değerlendirecek olan davanın ikinci duruşması 10 Ekim 2013’de Karamürsel Mahkemesi’nde görülecek.
Gündem Çocuk Derneği hazırladığı Yaşam Hakkı 2012 Raporu’nu hatırlatarak geçen yıl en az 20 çocuğun eğitim ortamlarında yaşamını kaybettiğini vurguladı.
“Ne yazık ki bu tür olaylardan dolayı bugüne kadar ceza alan bir okul müdürü ya da sorumlu öğretmen bulunmamaktadır.” 

Ne olmuştu?

Yunus Eser 2 Ekim 2012’de, yatılı kaldığı okulun bahçesinde arkadaşlarıyla top oynarken topu yan taraftaki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) yurdunun bahçesine kaçtı.
Topunu almak için yan bahçeye geçen Yunus Eser bahçedeki elektrik direğinden kaçak elektrik çekilmek üzere dışarı çıkartılan kablolardan gelen akıma kapılarak yaşamını yitirdi. 

bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder