Site içi arama

Çocuklar için ihtiyaç listesi



Sorsalar çocuklara düşlerini; demez hiçbir çocuk, “Bize yeni yeni cezaevleri yapın, F tipi olsun!”
 
Sevinin çocuklar, 10 tane cezaevi planlanıyor sizin için; sizin için mahpusluklar, sizin için dört duvar…
Okumak, okulu asmak, aşıdan korkmak ister çocuklarımız; pedofil mağduru olmak değil!

Mutlu olun çocuklar; gelin olup kutsanıyorsunuz, eli ekmek tutan erkek olup bir iş`e yarıyorsunuz.
Oyun oynamaktan haz duyarken çocuklar, beden eğitimi dersi kaldırılıyor meslek liselerinde.

Gülümseyin çocuklar; ucuz iş gücü olmalar beklerken sizi, meslek hastalıkları, güvencesiz bir iş yaşamı, patronlara minnet duymaya dayalı  kulluklar, kölelikler dayatılırken size, haftada bir saat dahi top oynayamayacaksınız,  bütün toplar patlaktır gayrı size…

Şarkılar söylemek, türküler çığırmak iyi gelir çocuklarımıza; sever çocuklar resim yapmayı, kukla oynatmayı, dans etmeyi, halay çekmeyi…
Şanslısınız çocuklar; kurtuldunuz bu musibetlerden artık, SBS`de dahi yaşasın tek din, tek mezhep!

Taş attılar diye, slogan attılar diye, ötekilerin, ötekileştirilenlerin  çocukları oldular diye, körpeciklerimiz cezaevlerinde!
Pozantı`da, Sincan`da, evde, sokakta, çarşı pazarda şiddet görüyor çocuklarımız, taciz ediliyor, öldürülüyor…

Zemheride, Van`da, ,uzak köy yollarında çocuğunun ölüsünü çuval içinde taşıyan baba suçludur bu sistemde,  Roboski`de yavrusunu kaçağa yollayan anne suçludur, sokaklarda yaşamak zorunda kalan çocuklar suçludur da, mağdur olan, Allah`ın bütün vasıflarını  taşıyan efendilerdir yalnızca!

Şeyh uçmaz mürit uçurur da çocuklarımız mahzun olur, solgun olur, ölgün olur; hane içinde, okul içinde, vatan içinde tek tipleşirken, mekanikleşirken, çocukluktan çocuk yaşta kesilirken yoksullaşır da, yoksulluğunun sebebini anlayamayan bir kuzu olur “sürü”ler içinde.

Bir Gülşafak Öğretmen gerek size çocuklar; sizin can halinizi size gösterecek, engelsizleştirirken sizi, ruhunuzu, gülüşünüzü, bereketlendiriverecek sizi evrene karşı…

Bir Metin Lokumcu Öğretmen gerek bize çocuklar; bir olup direneceğimiz, emek vereceğimiz, nice bedelleri bir olup ödeyeceğimiz.

Bir avuç kalınca biz, ihtiyaç listesinin başına “can”`ları koyuyoruz ; diri olalım diye, emeğimizle, vicdanımızla, canlarımızla çoğalalım diye, varlığımız varlığınıza ferahlık serpsin, sulh ve özgürlük süzüversin diye.

Sizin için bu ihtiyaç listesi çocuklar; can, emek, aşk ve direniş, sizin için!

Ergür Altan / sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder