Site içi arama

İstanbul Sariyer'de Çocuk istismar edildi, savcı aileye 'ispatla' dedi


Sarıyer'de A.Y isimli lise öğrencisi çocuk, iki yıl boyunca Cengiz B adlı şahsın cinsel istismarına maruz kaldı. Tehditlere rağmen çocuğunun yaşadıklarını anlatması üzerine polise giden anne şikâyetçi oldu. Polis ve savcı olayı araştırmak yerine anneye "İspatla" dedi.

Sosyal medya ve telefonda çocuğa yönelik tacizler aile tarafından delil olarak savcıya götürüldü ve zanlı hakkında dava açıldı. Hala tehdit edilen çocuk hakkında koruma kararı alınırken, Cengiz B. cinsel istismarı kabul ederken "Pişmanım ama beni tahrik etti" diye kendisini savundu. 

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de ismini çocuğun korunması için farklı bir rumuzla verdiğimiz A.Y (17) adlı çocuğun iki yıl boyunca, annesi ile birlikte yaşadığı evin sahibi olan Cengiz B. (37) adlı şahsın hem fiziksel istismarına hem de telefon ve sosyal medya hesabı tacizine maruz kaldığı ortaya çıktı. İddialara göre olay şöyle gelişti: Cengiz B. tacizin ortaya çıkmaması için de, A.Y'yi, "Babam sizin oturduğunuz evin sahibi, olanları ailene anlatırsan sizi evden attırırım" diyerek tehdit etti. Mağdur çocuğun olayı iki yıl sonra yaşadıklarını annesi ile paylaşmasının ardından anne N.Y aynı zamanda evli ve iki çocuk babası Cengiz B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cinsel istismarın yargıya intikal etmesinin ardından ifadesi alınan Cengiz B. ise cinsel istismarı kabul etti ancak "Pişmanın ama beni tahrik etti" diye kendisini savundu. Soruşturmanın davaya dönüşmesinin ardından ise İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 8 Nisan'da görülecek davada sanık olarak yargılanacak Cengiz B. ise bu kez de haklarında koruma kararı olan mağdur çocuk ve annesini her fırsatta davadan vazgeçmeleri için tehdit etti. 

Önce sosyal medya sonra telefonla taciz
Yaklaşık 5 yıl önce Sarıyer Yeni Mahalle'de Selim B'nin kendi oturduğu evin tam karşısındaki yine kendi apartmanındaki daireye kiracı olarak taşınan Y ailesi zaman içinde, ev sahipleri Selim B'nin ailesi ile ailece görüşmeye başladı. Selim B'nin 38 yaşındaki oğlu evli ve iki çocuk babası Cengiz B. o dönemlere 15 yaşında olan A.Y'yi gördü ve sosyal paylaşım sitesi "facebook" tan arkadaş olarak ekledi. Bu tarihten itibaren Cengiz B. A.Y'ye "facebook" üzerinden cinsel içerikli mesajlar göndermeye başladı. A.Y ise bu mesajlara olumsuz yanıtlar verdi. Ortak arkadaşları üzerinden A.Y'nin telefon numarasını ele geçiren Cengiz B. bu kez de A.Y'ye telefonla cinsel içerikli mesajlar gönderdi. A.Y'nin bu mesajlara da sert tepkileri sürdü. 

'İşyerinde taciz etti'
Eğitimine devam eden A.Y aynı zamanda ailesinin bütçesine katkı sunmak amacıyla oto kiralama şirketinde sekreter olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Cengiz B. bu oto kiralama şirketine de giderek bu kez de A.Y'ye fiziksel olarak cinsel tacizde bulundu. A.Y'nin tepkileri üzerine Cengiz B. A.Y'yi, "Babam sizin oturduğunuz evin sahibi, olanları ailene anlatırsan sizi evden attırırım" diyerek tehdit etti. Yaşadığı olayın travmasını uzun süre yaşayan A.Y yaşadıklarını ancak 2 yıl sonra annesine anlatabildi. 

'A.Y'nin ifadesini erkek polis aldı'
Yaşananlardan haberdar olan anne N.Y. kızı A.Y ile birlikte Sarıyer Çocuk Büro Amirliği'ne gitti. 26 Aralık 2013 tarihinde Çocuk Büro Amirliği'nde A.Y en başından beri yaşadıklarını polise anlattı ve Cengiz B'den şikâyetçi oldu. Sarıyer Çocuk Büro Amirliği'ndeki polisler şikâyet üzerine, Cengiz B.'yi gözaltına aldı. Gözaltındaki ifadesinde A.Y'yi ve ailesini tanıdığını belirten Cengiz B. cinsel istismarı kabul etti fakat , "Beni tahrik etti" diye kendisini savundu. Facebook üzerinden cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini kabul eden Cengiz B. "Bunları ağır cinsel tahriki altında gönderdim" dedi. Cengiz B. ifadesi alındıktan sonra ise serbest bırakıldı.

Savcı'dan ilginç yorum: Mesaj yolladıysa yolladı, kanıtınla gel!
Cengiz B'nin serbest bırakılmasının ardından anne N.Y durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da dilekçe ile başvurarak bildirdi. 26 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçesinde, "Komşumuz ve ev sahibimizin oğlu olan Cengiz B.'den şikâyetçiyim" diyen anne N. Y, "Kanıtınla gel. Tacizi kanıtla. Senin aklın neredeydi şimdiye kadar? Sen anne olsaydın da baksaydın kızına" cevabını aldığını söyledi. Anne N. Y. "Savcının kanıtınla gel" sözü üzerine, Cengiz B.'nin kızı A.Y.'ye internetten gönderdiği cinsel içerikli taciz mesajlarını buldu ve bir sonraki dilekçesini bu kanıtlarla birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sundu. Anne N.Y.'nin gayreti ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Cengiz B. hakkında 18 yaşından küçük kıza cinsel taciz iddiasında bulunduğu iddiası ile dava açıldı. Davanın ilk duruşması, 8 Nisan'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki 16. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

Anneye şikayetini geri çekmesi için baskı yapıldı!
Cinsel taciz olayının ortaya çıkması üzerine Cengiz B.'nin babası, anne N. Y.'nin ev sahibi Selim B., N.Y.'ye her gördüğü yerde hakaret etmeye başladı. Mahallede sık sık karşılanan N.Y. ve Selim B. arasındaki gerginliklerden birinde Selim B. N.Y.'ye, "Kızına sahip çıksaydın. Şikâyetini geri çek. Ben sana ne yapacağımı biliyorum" dedi. Anne N.Y. tüm baskılara rağmen şikâyetinden vazgeçmeyince baba Selim B. bu kez, 5 yıl ev kirası ödemediklerini iddia ederek aileye 9 milyarlık ev kirası bedeli çıkarttı, borçlu oldukları gerekçesi ile icraya verdi. Anne N.Y.'nin iddiasına göre, baba Selim B. N. Y'yi "Şikâyetinden vazgeçersen, icrayı geri çekerim. Mahallede imza toplayıp sizi mahalleden göndertirim" diye tehdit etti. 

'Ne var ki? Tehdit ettiyse, abartma'
Tehditler ve davadan çekilmesi yönündeki baskılar bununla da bitmedi. Cengiz B. Sarıyer'deki Yeni Mahalle'de gördüğü mağdur çocuk A.Y'yi "18 yaşını geçmeni bekliyorum. Sana ne yapacağımı biliyorum. Davadan vazgeçin" diyerek tartakladı. Bu olay üzerine yeniden Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Müdürlüğü'ne giden anne N.Y. olayı polislere anlattı. Ancak bu kez de, "Ne abartıyorsun? Ne var ki? Tehdit ettiyse etti, abartma" cevabını aldı. 

Cengiz B.'ye A.Y'nin yanına yaklaşmama kararı verildi
Olayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile bildiren N.Y.'nin dilekçesi sonrasında, Cengiz B. hakkında, 17 Ocak 2013 tarih ve 2013/163420 soruşturma yazısı ile 6284 sayılı kanuna göre koruma kararı alındı. Bu karara göre, A.Y.'nin yanına 50 metreden fazla yaklaşmamasına karar verildi. 

Cengiz B: Savcıyı da satın alırım
Yaşananlara tepki gösteren anne N. Y. "Bu tacizci tutuklansın. Bana diyor ki 'Başbakan kim? Savcı kim? Ben onları da satın alırım. Bana hiçbir şey yapamazsınız. Davanızdan vazgeçin' " dediğini iddia etti. İki kızının hem okuyan hem çalışan başarılı öğrenciler olduğunu belirten anne N.Y. yaşananlardan sonra tacize maruz kalan kızı A.Y.'nin Şişli Etfal Hastanesi'nde psikolojik tedavi görmeye başladığını söyledi. Özellikle kadınları ve tüm duyarlı kesimleri, 8 Nisan'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki davaya çağıran anne N. Y. son olarak, " Davamıza sahip çıkın. Adalet istiyorum. Kızıma bunları yaşatanlar cezalandırılsın" dedi.


diha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder