Site içi arama

‘Yetim Kardeş’ acitesiyle alınan mühimmat caiz midir?

Yıllardır Ortadoğu’da ve ülkemizde savaş çığırtkanlığı yapan-halkları savaşın eşiğine getiren AKP, bizlere savaştan ve ölümden başka bir şey vaat etmezken, Ortadoğu’da ve ülkemizde (Reyhanlı, Cilvegözü gibi) dökülen kanın sorumlusu katliamların besleyicisi durumuna çoktan gelmiştir.
Okullarımızda Diyanet İşleri,Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH (İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın) çağrısıyla para toplanmaya başlandı.
‘Yetim Kardeş’ adıyla başlatılan proje okul girişlerine asılan afişlerle,okullara konulan kumbaralarla,İHH yöneticilerinin okullara gelip panel düzenlemesiyle ve çoğu idarecinin liselerde ve ilkokullarda yaptığı duyurularla yaygınlaştırılmak isteniyor.
Valilikten MEB’e kadar her mekanizmanın onayladığı bu proje İHH’yı bizlere yardım kurumu gibi tanıtıyor,ve tamamen öğrencilerin vicdani duygularıyla oynuyor.
Peki AKP ne yapıyor, kim bu İHH?
İHH, Kuzey Afrika ve Avrupa’da örgütlü olan ‘Mavi Marmara’ olayıyla gündeme gelmekle birlikte El Kaide gibi eli kanlı cihatçı çetelerin uzantısı olan Suriye’de çıkan  iç savaş sonrası Türkiye’den gördüğü büyük destek ile de  ’mühimmat ve silah’ yardımlarını cihatçı çetelere taşıyan (ki bu mühimmatlar öğrencilerden toplanan paralarla alınıyor) MEB’in okullarda ‘Hayır kurumu’ diye tanıttığı ama özünde Ortadoğu’yu kana bulayan bir gerçekliğin yattığı bir ‘kuruluş’ tur.
Dış politikada 0 sorun diye bas bas bağıran AKP,Yetim kardeş gibi nice projelere devlet desteğini de katarak İHH gibi cihatçı çeteler ile işbirliğini uzun süredir yapmakta,en son Antakya ve Adana’da yakalanan İHH tırlarının içinden kilitli havan, roket başlığı gibi mühimmatların çıkması ve bu durumda AKP’lilerin panikleyerek yapılan sevkiyatı savunması  AKP’nin ne kadar savaş şakşakçısı olduğunu bir  kez daha gözler önüne sermiştir.
Bizler,din ve vicdan sömürüleriyle toplanan bu paraların halklara ölüm olarak geri döndüğünü biliyoruz. AKP’nin savaşı körükleyen, savaşın çığırtkanı ve şakşakcısı politikalarını reddediyoruz.
gencumut.org 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder