Site içi arama

Okul enkazında çalışan çocuklar: Okul harçlığımızı çıkarıyoruz

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Yenimahalle mahallesinde bulunan ve daha önce Yüksekova Yatılı Bölge Okulu Pansiyonu olarak kullanılan binanın yerine yeni bir ilköğretim okulu yapılacak. Yüksekova Haber’e göre, ihaleyi alan müteahhit firma, binaların yıkımına başladı.
Sabah erken saatlerinde başlayan yıkımlar sırasında çok sayıda çocuk okul harçlıklarını çıkarmak için demir toplamanın yarışına girişti. Çocuklar, kilosunu 35 kuruşa sattıkları demirleri toplamak için dondurucu soğukta betondan demirleri arkadaşlarının yardımıyla ayırmaya çalıştı.
İş makinaları yıkım işlemi yaparken demirleri toplamaya çalışan çocuklar hayatlarını tehlikeye atıyor. Yüksekova Haber’e konuşan Emrullah adındaki çocuk, yanlarında getirdikleri demir kesme makaslarıyla kestikleri demirleri satarak okul harçlıklarını çıkarmaya çalıştıklarını, üşüdüklerinde yaktıkları ateşin etrafında toplanarak ısınmaya çalıştıklarını anlattı.

Emrullah konuşmasına şöyle devam etti: “Okul çıkışında buraya geliyoruz. İş makinaları yıkım için çalışıyor. Taş düşebilir kafamıza, tehlikelidir ama ne yapalım demir topluyoruz. Sabahtan beridir buradayız. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz” dedi.
Sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder