Site içi arama

11 yaşındaki çocuğun boynuna ip bağlayan sistemin adı nedir?


11 yaşındaki çocuk işe gitmediği için iş sahibi tarafından boynuna ip bağlandı ve bir saat boyunca motosikletin arkasında yürütüldü.

Muğla'da yaşanan olayda çalıştığı berber dükkanında iş yeri sahibinin parasını vermediği ve kendisini dövdüğü gerekçesiyle işe gitmeyen 11 yaşındaki B.A.G, ceza olarak boynuna ip bağlanarak 1 km boyunca bir motosikletin arkasında yürütüldü. Ardından gittiği dükkanda da patronu tarafından tekrar darp edilen çocuğun çevredeki dükkanların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri:

http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/34269/11_yasindaki_ciragini_boynundan_motora_baglayip_surukledi.html

Çocuk emeği sömürüsünün başlıca sebeplerinden olan çocuğun karşılaşacağı baskıya olan direnme eğiliminin zayıflığı iş verenler ve aileler tarafından şiddete dayalı bir çalışma koşu yaratıyor. Öte yandan meydana gelen olaylar için açılan davaların ise sonuçsuz bırakılması çocuk emeği sömürüsünü ve buna bağlı olarak sistematik işkencelerin de önünü açıyor. Her şeyin tüm açıklıkla ortada olduğu bu konunun takip edilmesi, bundan cesaret alarak yanında çalıştırdıkları çocukları şiddete maruz bırakanlar için de yeni bir cesaret kaynağı olmaması içindir.

Çekirdek Çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder