Site içi arama

‘Gezi’nin çocuğu’na ‘yaşı tutmadığından’ beraat


Gezi Direnişi eylemlerinde yazılama yaptığı ‘suçlamasıyla’ yargılanan 13 yaşındaki B.T.İ.’nin duruşması Çanakkale Adliyesi’nde yapıldı. B.T.İ. yaşından dolayı beraat etti

Çanakkale’deki Gezi direnişi eylemlerine katılarak “hükümet istifa” “kahrolsun faşizm” yazılamaları yaptığı iddiasıyla yargılanan ve kamu malına zarar vermekle suçlanan 13 yaşındaki B.T.İ.’nin 2′nci duruşması yapıldı.
Duruşma 12 civarında başladı. Sanık çocuk olduğu için duruşma mahremiyet gereği izleyicilere kapatıldı. Hakim, ifade için salona çağrılan 13 yaşındaki çocuğa yazılamayı yapıp yapmadığını sordu. B.T.İ.’nin cevabı “yazdım” oldu. Hakimin “Yazdıklarının suç olduğunu biliyor muydun” diye sorusuna avukatlar müdahale ederek “yazdıkları suç değildir” dedi.

Mahkeme B.T.İ. için cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.
10.30′daki duruşma için Çanakkale toplumsal muhalefeti adliye önünde toplanarak B.T.İ.’ye destek verdi. Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Mücella Yapıcı davanın açıkça bir taciz olduğunu ve böyle çocuklar var olduğu için gurur duyduğunu dile getirdi ve devam etti: “Ayrıca çocuğumuz sadece ‘kahrolsun faşizm’ yazmış. Bunun yargılanacak ne yanı var? Ne yani kahrolmasın mı faşizm?”

Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada B.T.İ. hakkında 2 ila 6 yıl arası hapis cezası istendi. İlk duruşmaya ertesi gün sınavı olduğu için katılamayan çocuğun bu duruşmaya zorla getirilmesi kararı verilmişti.

Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder