Site içi arama

Balonlar Berkin Elvan için uçtu



Kolektif, 204 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ı 15. yaş gününde yalnız bırakmadı. Berkin için, umutlu yarınlar için balonlar gökyüzüne bırakıldı
6 Haziran günü Okmeydanı'nda ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan ve 204 gündür yoğun bakımda direnen Berkin Elvan 15 yaşına girdi.

Berkin Elvan'ı 15. yaş gününde yalnız bırakmayan Öğrenci Kolektifleri'nin çağrısıyla Berkin'e destek için gelenler hastane önünde buluştu. Berkin'in ailesinin de olduğu eylemde açıklama yapan üniversiteliler, "Berkin uyurken bu ülkenin bakanları, baba mesleğine devam eden bakan çocuklarının hırsızlıkları, yolsuzlukları ortaya çıktı. Onlar kutu kutu milyonları çalarken, ekmek almaya giden Berkin Elvan'ın ekmek parası, hayatını da çaldılar. Ama biz buradayız, yanındayız, Tayyip'e güle güle diyeceğiz yeter ki sen uyan Berkin" diyerek Berkin'in doğum gününü kutladılar. 



"Bak Berkin, balonlar senin için"
Basın açıklaması gerçekleştiren üniversiteliler, "Normalde 15 yaş hediye için zordur çünkü tam büyüme yaşıdır ve ne alınacağı bilinmez. Ama biz Berkin'e ne alacağımızı biliyoruz: Özgür ve umutlu yarınlar" diyerek gökyüzüne balonlar uçurdular.

Berkin için hastanede toplananlar doğum günü pastasının yanına ekmek de bıraktı, balonların ardından ise dilek fenerleri uçuruldu. 


Üniversiteliler, açıklamadan sonra Berkin için şarkılar söyleyerek Berkin'in yanında olmaya devam edeceklerini söylediler. 



 Berkin'in babası da balonları Berkin için gökyüzüne bıraktı

kolektifler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder