Site içi arama

16 yaşındaki çocuk işçinin parmakları koptu!


 

Güvencesiz ve esnek çalışmanın beraberinde getirdiği iş kazaları ve iş cinayetleri en az yetişkinler kadar çocuk ve genç işçileri de vuruyor. 

Bursa'nın İnegöl ilçesinde plastik fabrikasında çalışan 16 yaşındaki İ.B, çalıştığı enjeksiyon makinesine parmaklarını kaptırması sonucu yaralandı. Enjeksiyon makinesinin kapağını açıp kapatırken meydana gelen kazada genç işçinin sol elindeki bir parmağı koparken, üç parmağı da ezildi. İ.B, kaza sonrası iş yeri sahibi tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü, ardından Bursa'ya sevk edildi. 

Kopan parmağı unuttular
Yaralı çocuğun kopan parmağının İnegöl Devlet Hastanesi'nde unutulduğunun fark edilmesinin ardından geri dönen fabrika sahipleri daha sonra İ.B'yi Bursa'ya götürdüler. Bursa'da kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan İ.B'nin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. 

İş cinayetleri ve işkazaları artıyor
Eğitim yasalarında yapılan değişiklikler, çalışma kanunlarındaki değişiklikler sonucu ağır iş kollarındaki çalışma yaşının düşürülmesi gibi nedenlerden dolayı var olan çocuk işçiliği hızla artmış, yalnızca 2013 yılında 59'u çocuk 1203 işçi yaşamını yitirmişti. İçlerinde kamuoyunda sıkça konuşulan 13 yaşındaki Ahmet Yıldız'ın da ölümüne neden olan iş kazaları/cinayetleri konusunda ise açılan davalar sonuçsuz bırakılmıştı.

cekirdekcocuk.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder