Site içi arama

2 yıl hapsi istenen 13 yaşındaki çocuğun duruşması 21 Ocak’ta


Çanakkale’de Gezi direnişi eylemlerinde yola sprey boyayla yazı yazdığı ‘suçlamasıyla’ iki yıl hapis cezası istemi ile yargılanan 13 yaşındaki çocuğun duruşması 21 Ocak’ta saat 10.30′da

Çanakkale’de 13 yaşında B.T.İ.’ye Gezi direnişinde yere sprey boya ile “hükümet istifa”, “faşizme ölüm” yazdığı suçlamasıyla dava açılmıştı. 27 Kasım’daki ilk duruşmaya B.T.İ. ertesi gün SBS sınavı olduğu için katılmadı. Hakim, 21 Ocak’taki 2′nci duruşmaya çocuğun zorla getirilmesi kararını verdi.  Duruşma 10.30′da Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.
Çanakkale toplumsal muhalefeti 10.30′daki duruşma için herkesi Çanakkale Adliyesi’ne çağırıyor.

301′den yargılanmak istendi, Adli Tıp raporu kabul edilmedi
Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada B.T.İ. hakkında 2-6 yıl arası hapis cezası isteniyor. 13 yaşındaki çocuk, kamu malına zarar vermekten yargılanırken Çanakkale Emniyet Müdür Yardımcısı 1 Temmuz’da çocuk şubeye yazdığı yazıda devletin kurum ve organlarını aşağılamaktan dolayı 301′den yargılanmasını talep etmişti.

Çocuk, 4 Temmuz’da savcılığa psikolog eşliğinde verdiği ifadede, yazı yazanlardan bitmek üzere olan bir sprey boyayı aldığını, eylemde duyduklarını yolun üzerine yazdığını ve ne yazdığını tam olarak hatırlamadığını söylemişti.
Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Savcı Ozan Kaya’ya sunduğu raporda çocuğun cezai ehliyeti olmadığını yazarken savcı, raporun bağlayıcı olmadığını, bu konuda karar verme yetkisinin mahkemede olduğunu belirterek “kamu davasının açılmasına yeterli şüphe elde edildiği anlaşılmakta…” ifadesini kullanmıştı.

Sendika.Org

ilgili haber:


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder