Site içi arama

Okuldaki tatbikatta ölüme 5 yıl


Bitlis'in Ahlat ilçesinde okuldaki yangın tatbikatında meydana gelen patlama sonucu ölen 17 yaşındaki Onur Akgün davasında karar çıktı. Okul müdür yardımcısı ve bir öğretmene 5 yıl 6 ay hapis cezası verildi.


Bitlis Ahlat Çok Programlı Lisesi’nde iki sene önce itfaiyeden ve kaymakamlıktan izin alınmadan yapılan yangın tatbikatındaki ihmal sonucu ölen 17 yaşındaki Onur Akgün davasında karar çıktı. Biri müdür yardımcısı 2 öğretmen 5 yıl 6 ay, 3 öğretmen de 8 ay 10 gün hapis cezası aldı.
28 Kasım 2011’deki yangın tatbikatı biterken okul bahçesinin ortasında yakılan ateş sönmek üzereyken okul yöneticileri ve öğrencileri birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Ateşin sönmesi üzerine öğretmenlerden biri, öğrencilerden depoya gidip tiner getirmesini istedi. Öğrenci tineri küllere döktüğü anda büyük bir patlama yaşandı. Onur ve 10 genç yaralandı. Onur ağır yaralıydı.  Aylarca tedavi gördü. 10 ameliyat geçirdi. Son ameliyatta hayatını kaybetti. Aile, okuldaki sorumlular hakkında dava açtı.
Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada okul müdür yardımcısı ve 5 öğretmen 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Salı günü 7. duruşması yapılan davada karar çıktı. Tatbikat sırasında görevli olan sanık metal öğretmeni Güven Koçbay ve müdür yardımcısı Selçuk Aslan'a 'taksirle ölüme ve birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet verme suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Diğer sanıklar öğretmen Cihan Sancı, müdür Mehmet Nesim Danışman ve başmüdür Hüseyin Eralp'e de 8 ay 10 gün  hapis cezası verildi. Ancak 3 sanık için hükmün açıklanması geri bırakıldı.
‘Oğlumu geri getirmez’
Al Jazeera Turk’e konuşan Anne Melek Akgün, kararla oğlunun geri gelmeyeceğini belirterek şöyle konuştu: “Karar tatmin etmedi. Ama başka davalara örnek olsun. Okulda ölen efe Boz’un davası 3,5 yıl oldu devam ediyor. Karar çıkmadı. İki buçuk yıldır çok zor günler geçiriyoruz. Ailece psikolojimiz bozuk. Diğer 2 çocuğuma istediğim gibi annelik yapamıyorum.”
‘Hapse girecek ilk sorumlular’
Gündem Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Onur Yılmaz ise, kararın okulda yaşamını yitiren bir çocukla ilgili davada hapse girecek ilk sorumlular olması açısından önemli olduğunu vurguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder