Site içi arama

Efe Boz yolsuzluk yapanların kurbanı olmuş



Efe Boz'un ölümünden sorumlu olduğu bilirkişi tarafından da belirtilen Arar Mühendislik ve İnşaat A.Ş'nin adı yolsuzluk operasyonunda da geçiyor...

İktidar içi dalaşma halinde süren yolsuzluk operasyonlarının ikinci dalgasında başta İzmir olmak üzere 5 ilde 27 kişi gözaltına alındı. Yolsuzluk operasyonu Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumlu olduğu alanlarda gerçekleşmesinden kaynaklı Binali Yıldırım'ın akrabaları da dahil olmak üzere birçok kişinin bakan tarafından koruyup kollandığı da böylece ortaya çıkmış oldu. İsimleri yolsuzlukla anılan şirketlerin içinde anaokul öğrencisi Efe Boz'un yaşamını yitirmesine neden olan ihmalden sorumlu şirket Arar Mühendislik ve İnşaat A.Ş. de var.

Efe Boz'u yolsuzluk yapanların ihmali sonucu yaşamını yitirdi

2010 Mayıs'ında İstanbul Maltepe'deki Dumlupınar İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi Efe Boz üzerine lavabo düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Yaklaşık 3,5 yıl önce meydana gelen olayda bilirkişi okul müdürünü, öğretmeni, taşeron firmanın müdürünü, ihaleyi alan firma yetkilisini ve kalite kontrol görevlisini ağır kusurlu bulmasına rağmen davanın 12. duruşmasında da karar çıkmamış, dava 21 Ocak'a ertelenmişti. 

Yolsuzluk operasyonu sonucu gözaltına alınan, Binali Yıldırım'ın eşinin yeğeni olan Yavuz Haberdar'ın sahibi olduğu Arar Mühendislik ve İnşaat A.Ş. , yaklaşık 3,5 yıl önce Efe Boz'un yaşamını yitirmesine sebep olan okul yapımının ihalesini alan şirket.

Efe Boz öleli 3,5 yıl oldu adalet yerini mi buldu?

Efe Boz'un yaşamını yitirdiği Mayıs 2010'dan itibaren en az 30 çocuk (basına yansıyan) okul çatısı altında ihmalden kaynaklı yaşamını yitirdi. İhmali bulunanların cezalandırılması için davalar senelerce uzatılır, takipsizlik kararları verilir, aileler tehdit edilirken 'şimdilik' iktidar içi hesaplaşma olarak sürdürülen olaylarda yargılananlar, açılan davalar ne halkın ne de konunun takipçilerinin yüreklerine su serpmeyecektir. Bunu anlamak için Efe Boz'un annesinin gözlerine bakmak yeterlidir.

Çekirdek Çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder