Site içi arama

Tiyatro Terminal'den çocuklar için "İki Bavul Dolusu" hayal

"İki yaramaz palyaço ve iki bavul dolusu hayal. Onlar sirke geç kaldı, Bay Godo onları işten kovabilir. Treni kaçırdılar ama baktılar ki tiyatro her yerde, sokakta, durakta, parkta…  Ne engel olabilir ki prova yapmalarına? Oracıkta açtılar bavullarını, içinden kocaman bir dünya çıktı. Ulaşacakları yer değil, yolculuktaki maceraları önemliydi. Onlar yolda tanıdılar birbirlerini, yolda öğrendiler birbirlerine güvenmeyi, dost olmayı…Bir de müzisyen var ki o da onların pusulası." 
 2012 yılında çağının sorunlarına duyarlı bir sanat yaratmanın yanında, toplumsal yaşamda da eylemli ve sözü olan bir oluşumu hayata geçirmenin arayışıyla yola çıkan Tiyatro Terminal eğlenceli bir çocuk oyunuyla bu sezon karşımızda. Tiyatro Terminal'in İki Bavul Dolusu adlı oyunları obje ve kukla tiyatrosu çalışmalarıyla çocuklarla buluşmayı heyecanla bekliyor.
Çocuk tiyatrosunu yetişkin tiyatrosunun alt kümesi olarak görmeyip, başlı başına bir sanatsal alan olarak değerlen Tiyatro Terminal; çocukların kültürel ve sanatsal hakları olduğunu savunuyor, onların geleceğin değil bugünün seyircileri olduğuna inanıyor ve "İki Bavul Dolusu" oyunuyla bu düşüncelerini sahneye taşıyor.
Nedim Buğral'ın yazdığı, yönetmenliğini Selda Uzunkaya'nın yaptığı oyunda Julide Derya, Gülin Bakkaloğlu sahneye çıkıyor ve ekip olarak somut yaşam gerçeklerini gizlemeden, çocukların beklenti ve isteklerini yadsımadan, çocuklarla birlikte üretilebilecek bir tiyatronun düşünü hayata geçirmeye çalışıyorlar.

Çekirdek Çocuk


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder