Site içi arama

Eyüp Çocuk Yuvası'ndaki şiddet Meclis gündeminde

Eyüp Çocuk Yuvası’nda gördükleri şiddet yüzünden yuvadan kaçan çocukların dramı Meclis gündeminde. CHP milletvekili Umut Oran, konuyla ilgili soru önergesini Meclis'e sundu.
Eyüp Çocuk Yuvası’nda gördükleri şiddet yüzünden yuvadan kaçan çocukların dramı Meclis gündeminde.
Eyüp'teki çocuk yuvasında yaşanan skandal, Sözcü'den Eda Sönmez'in haberiyle gündeme gelmişti. Buna göre, yuvada kalan çocuklar sürekli şiddete maruz kalmakta, bazıları da bu nedenle yuvadan kaçıp sokakta yaşamaktalar. Haberde ayrıca kurum müdürünün kendi çocuğunu da yuvada kalan çocuklar gibi gösterip onlara uygulanan imkanlardan yararlandırdığı; lojmanında yaptırdığı dekorasyonun faturasını devlete ödettiği; yuvadaki çocuklarının kullanımı için tahsis edilmiş aracı kendi özel işleri için kullandığı; çocuklara her ay devlet tarafından verilen harçlıklarına kurumda çalışan bazı ögretmen ve bakıcıların el koyduğu da iddia ediliyordu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Umut Oran, konuyla ilgili soru önergesini Meclis'e sundu. Fatma Şahin'in cevaplaması istemiyle sunulan soru önergesinde, bu kurumla ilgili ne tür çalışmalar başlatıldığını ve skandala adı karışan çalışanlarla ilgili ne tür işlemler yapıldığını da sordu.
Umut Oran'ın soru önergesi şu şekilde:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.
Umut ORAN
İstanbul Milletvekili
Eyüp Çocuk Esirgeme Kurumu’nda uğradıkları şiddet ve dayak yüzünden kurumdan kaçmak zorunda kalan ve yaşları 10 ile 13 arasında değişen F.D , C.Y ve M.P’nin SÖZCÜ TV’ye yapmış olduğu açıklamalarda kurumda dayak yediklerini, kurum müdürünün kendilerini dövdüğünü öne sürmüşlerdir.
Bu kapsamda;
Bu çocuklar ne zaman söz konusu yurda yerleştirildiler?
Söz konusu Eyüp Yurdunun müdürü kimdir, daha önce kamuda nerelerde görev yapmıştır? Bu kişi hakkında daha önce açılmış herhangi bir adli-idari inceleme, soruşturma var mıdır, varsa sonucu ne olmuştur?
Söz konusu Eyüp Çocuk Esirgeme Kurumu yurdu daha önce kaç kaz denetimden geçti? Önceki denetimlerde müfettişlerin/denetçiler hangi kanıya vardılar, yurt müdürü ve çalışanları hakkında hangi işlemler yapıldı? Kurum hakkındaki önceki şikayet/inceleme konuları ne idi?
Bu yurtta toplam kaç resmi/özel/taşeron çalışanı görev yapmaktadır? Her birisinin öğrenim durumu ve filen yaptıkları görevler nelerdir? Yurtta kaç sosyal hizmet uzmanı, psikolog bulunmaktadır? Yurtta 15 Ağustos itibariyle toplam kaç çocuk barınmaktadır?
Burada kalan çocukların dövüldükleri, kolları arkadan bükülüp yere yatırıldıkları, tokatlandıkları doğru mudur?
Yurtta tutulan çocuklara rehabilitasyon anlamında herhangi bir film izlettirilmekte midir? Bu amaçla ne tür filmler gösterilmektedir, bu filmleri kim hazırlamıştır, içerikleri nedir?

sol 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder