Site içi arama

Rahat, hazır ol! Arkadaşını ve öğretmenini ispiyonla

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen ve öğrencilerüzerinde yürütülen Gezi Parkı soruşturmalarının boyutu her geçen gün akıl almaz bir hal alıyor. Ankara'da bazı okullarda müdürler, yaz tatilindeöğrencileri okula çağırdı. Önlerine koydukları kâğıtlara, 'kendilerini eyleme yollayan' öğretmenlerinin isimleri ile 'eyleme giden arkadaşlarının' isimlerini yazmalarını istedi. Müdürler, öğrencilere kimliklerini deşifre etmeyeceklerini de 'Rahat olun' sözleri ile anlattı.









MEB’in öğrenciler ve öğretmenler üzerinde akla hayale gelmeyen yöntemlerle kimi zaman Emniyet’in olanaklarını da kullanarak yürüttüğü Gezi Parkı soruşturmasında her gün bir skandal patlak veriyor. Emniyet’in görüntüleri ve yazılı belgeleriyle desteklenen soruşturmada tek bir isme bile ulaşılamamış olması dikkat çekiyor.
Ortaokul öğrencilerini tek tek çağırdılar
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yönetimlerine “Soruşturmaları bir an önce tamamlayın” talimatı müdürlerin bir skandala da imza atmalarına yol açtı. Ankara’da bazı okul müdürleri 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini yaz tatilinde olmalarına karşın tek tek arayarak okula çağırdı. Öğrenciler bir sınıfta toplandı.
Korktular ve yazdılar
Öğrencilerin önüne boş bir kâğıt konuldu ve “6-7 Haziran tarihlerinde okula gitmemenizi hangi öğretmenleriniz istedi?”, “Eyleme gitmenizi isteyen öğretmenlerin isimlerini yazın”, “Eyleme katılan arkadaşlarınız ya da öğretmenleriniz oldu mu, bu isimleri de yazın” denildi. Öğrenciler ise yaşadıkları korku nedeniyle kâğıtlara çeşitli isimler yazdı.
‘İsimleriniz bilinmeyecek, rahat olun’
Öğrencilere, yöneticiler tarafından “Kâğıtlara kendi isimlerinizi yazmayın” uyarısı yapılırken “Biz kimin hangi kâğıdı verdiğini bilmeyeceğiz, sadece biz bileceğiz öğretmen ya da arkadaşlarınız kim isim yazmış bilmeyecek, rahat olun” da denildi.

Sinan Tartanoğlu / cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder