Site içi arama

Okul yemeği zehirledi


Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, taşımalı eğitim yapılan okullar için gerçekleştirdiği sıcak yemek ihalesini alan yemek fabrikasının öğlen okulda dağıttığı taze fasulye ve makarnadan yiyen öğrenciler rahatsızlandı. Mide bulantısı ve kusma şikayeti bulunan öğrencilerden bazıları ambulans, bazıları da minibüs ile Ereğli Devlet Hastanesi ile diğer özel hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde toplam 36 öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındığı belirtildi.

Çocuklarının okulda rahatsızlandığını öğrenen bazı aileler de panik içinde hastanelere koştu. Bir çocuğu Ereğli Devlet Hastanesi’nde bulunan Muradiye Bozkurt, Şehit Madenciler Ortakolu’nda eğitim gören kızı ile öğlen telefonda konuştuğunu, kızının okula gelen yemekten koktuğu için yemediğini söylediğini anlattı.
Öğrenciler sevmemiş
Okul yetkilileri de okulda taşımalı eğitim gören 340 öğrenci olduğunu, ancak öğrencilerin büyük bölümünün yemeği beğenmediği gerekçesiyle yemediğini söyledi.
Ereğli Devlet Hastanesi’ne gelerek öğrencilerin durumu hakkında bilgi alan Çaylıoğlu Belediye Başkanı Ak Patili Rıfkı Gültekin, öğrencilerin sağlıklarında ciddi bir durum olmadığını belirterek, “Bize söylenen, öğlen gelen taze fasulye ve makarnadan olabileceği ifade ediliyor. Muhtemelen makarnadan diye düşünülüyor. Kesin sonuç, yemeklerden numune alınıp incelendikten sonra ortaya çıkacak” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder