Site içi arama

‘’Başbakanımızı seven süt içsin’’


11 Şubat Pazartesi günü itibariyle ilk ve orta dereceli okullar 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. dönemine başladı. Bu dönem, geçtiğimiz yıl olduğu gibi okul sütü projesi devam edecek. Okul sütü projesine bugün düzenlenen törenlerle yeniden başlandı. Ağrı’da okullarda süt dağıtım törenine katılan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan öğrencilere ‘’Başbakanımızı seven süt içsin’’ dedi. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Ankara’da Harzemşahlar İlkokulu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmasında geçtiğimiz okul sütü projesinden yüzlerce öğrencinin zehirlenmesine ilişkin geçtiğimiz dönem olduğundan farklı şeyler söylemedi. Kesinlikle zehirlenmenin olmadığını söyleyen Eker, yaşanan rahatsızlanmaların süte hassasiyetten kaynaklı olduğunu söyledi.


‘’Başkanımızı seven süt içsin’’

Ağrı’da Şeref Saraçoğlu İlköğretim Okulu’nda süt dağıtımı törenlerine katılan Vali Mehmet Tekinarslan öğrencilere Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kim olduklarını sordu. Öğrencilerin cevaplarının ardından ‘’Başkanımız süt içen çocukları çok seviyor ve mutlu oluyor. Başbakanımızı seven süt içsin’’ diyerek okul sütü projesini başlattı.

Zehirlenme yok süte hassasiyet var

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Ankara’da Harzemşahlar İlkokulu’nda düzenlenen okul sütü projesi açılış töreninde yaptığı konuşmasında ‘’Bugün 18 ilde, Cuma gününden itibaren de 81 ilde süt dağıtımı yapılacak. Dönem sonuna kadar 30 bin 885 okulda, ana sınıfı dahil olmak üzere 6 milyon 290 bin 977 ilkokul öğrencisine 14 Haziran 2013'e kadar haftada 3 gün dağıtılmak üzere 200 mililitre UHT Uzun Ömürlü Süt dağıtılacak. Yani toplamda 60 milyon litre süt dağıtılmış olacak’’ dedi. Ardından geçtiğimiz yıl yaşanan zehirlenme vakalarından bahsederek söylenenleri reddedip zehirlenmenin olmadığını, süte karşı hassasiyetin olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Okul Sütü Projesi ‘Okul sütü akıl küpü’ sloganı ile geçtiğimiz yıl başlamış ve süt dağıtımının başladığı daha ilk hafta onlarca farklı ilden, onlarca farklı okuldan binlerce öğrenci sütten zehirlenerek hastanelere kaldırılmıştı. Okul sütü adeta akıl küpü değil, zehir küpü olmuştu. Yaşanan olaylar üzerine başta TTB olmak üzere birçok yetkili kurumun sütten kaynaklanan zehirlenme olduğunu belirtmesine rağmen tüm AKP’liler zehirlenmeleri aklamaya çalışmış, sütten kaynaklı bir zehirlenme olmadığını, süte karşı hassasiyetin olduğunu ve hatta bazı yetkililerin hassasiyetin bile olmadığını yaşanan binlerce zehirlenme durumun sadece psikolojik olduğunu söylemişti.

Liseli Genç Umut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder