Site içi arama

Turnikede kan var: Güvenlikçiler trene parasız binen çocuğu dövdü, yolculara saldırdı


Parası yoktu, trene parasız binmek istedi. Önce iki güvenlikçi tarafından odaya kapatılıp dövüldü. Dayak faslı perondaki yolcuların müdahalesiyle kesintiye uğrayınca bu kez 20-30 kişilik bir güvenlikçi ordusu gelerek 17 yaşındaki çocuğa ve yolculara saldırdı

yerde-kan-izleri
Başbakan’ın “engellilere, yaşlılara ve şehit yakınlarına parasız ulaşım müjdesi” verdiği gün, Yenikapı Tren İstasyonu turnikeleri, trene parasız binmek istediği için dövülen bir çocuğun kanıyla ıslandı.
İstanbul Yenikapı istasyonunda güvenlikçiler, parası olmadığı için trene parasız binmek isteyen 17 yaşındaki Ö.G.’yi odaya kapatarak copla dövdü. Dayak seslerini duyan yolcular, çocuğu güvenlikçilerin elinden kurtardı.
o-g-nin-kiyafeti-yirtildi
Güvenlikçiler Ö.G.’nin kafasına defalarca copla vurdu, parmağını kırdı, yolcular müdahale edince hınçlarını alamayıp yüzüne yumruk attı, kazağını yırttı.
Olay esnasında Sendika.Org muhabiri de tesadüfen oradaydı. Ö.G. ve yolcular ambulans beklerken bu kez sivil ve üniformalı 20-30 kişilik bir güvenlikçi grubu ellerinde coplar ve sprey gaz kutuları ile toplanıp gelerek çocuğu yolcuların arasında almaya ve Sendika.Org muhabirinin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Ö.G.’yi vermek istemeyen yolculara biber gazı sıkan güvenlikçiler, yaralı çocuğa bir kez daha vurdu. Çocuğun yüzü kanlar içinde kalırken, peron kan izleriyle doldu.
Yolcuların direnmesi üzerine güvenlikçiler geri adım atarken, polis de olay yerine geldi. Yolcular eşliğinde karakola giden Ö.G., önce tıbbi müdahale için Haseki Hastanesi’ne, ardından 18 yaşından küçük olduğu için Kocamustafapaşa’daki Çocuk Şube diye bilinen polis merkezine götürüldü. Ö.G.’nin, olayı telefonla haber alan ailesinin ve yolcuların şikayetçi olması üzerine güvenlikçiler hakkında hukuki işlem başlatılmak üzere tutanak tutuldu.
Tıbbi müdahalede Ö.G.’nin parmağının kırıldığı, kafa travmasına bağlı olarak risk altına girdiği tespit edildi. Saldırgan güvenlikçiler de darp edildikleri iddiası ile şikayette bulundu.
Parasız geçmek istedi, dayak yedi
yenikapi-tren-istasytonunda-kavga
20-30 güvenlikçi 17 yaşındaki çocuğu yolcuların arasından almak için coplar ve sprey gaz kutularıyla hücum etti.
Olay, dün akşam 21.30 sularında gerçekleşti. Çalıştığı kafeden o günkü yevmiyesini alamadan çıkan Ö.G., parası olmadığı için Yenikapı Tren İstasyonu’nda turnikeden ödeme yapmadan geçmek istedi. Parasız geçişe izin vermeyen güvenlikçi Osman Eroğlu ve ismi öğrenilemeyen bir başka güvenlikçi, Ö.G.’yi peronda bulunan bekleme bölümlerinin yanındaki bir odaya kapatıp copla dövmeye başladı.
Dayak seslerini duyan yolcular perona açılan küçük pencerelerden odanın içine bakınca, iki güvenlikçinin çocuğu acımasızca dövdüğünü gördü. Bunun üzerine odaya yönelerek güvenlikçilerin çocuğu bırakmasını sağlayan yolcular çocuğun etrafında bedenlerini siper ederek koruma duvarı oluşturdu.
Kafasında büyük şişlikler oluşan ve elinde kırığa bağlı morarma ve şişme oluşan Ö.G. yolculara neler yaşadığını anlattı: “Bir kafede çalışıyorum. Yevmiyemi alamadığım için param yok. Parasız geçmek için rica ettim. 2 lira için beni odaya kapatıp dövdüler. 18 yaşından da küçüğüm. Beni niye dövüyorsun? Buralar bizim anamızın babamızın vergileriyle yapılmıyor mu?”
Ambulansa ve polise haber veren yolcular beklerken, güvenlikçilerin tacizi sürdü. Ambulans ve polisin gelmemesi üzerine yolcular yaklaşan 22.14 treniyle perondan ayrılmaya karar verdi. Ancak birden ortaya çıkan 20-30 kişilik bir güvenlikçi ordusu önlerinde sivil amirleriyle, Ö.G.’nin bulunduğu alana yöneldi.
Kamu alanı burası: Dayak var, parasız ulaşım yok
turnike-ve-kan
Gecenin sonunda Yenikapı Tren İstasyonu turnikelerinde kan kaldı.
Ö.G.’yi yolcuların arasından almak isteyen güvenlikçiler itiraz eden yolcuları darp edip biber gazı sıkarken, Sendika.Org muhabirinin görüntü almasını da “kamu alanı burası, görüntü alamazsın” diyerek engellemeye çalıştı.
Bu esnada saldırgan güvenlikçilerden biri aradan sıyrılarak Ö.G.’nin suratına bir kez daha yumruk attı. Kazağı yırtılan Ö.G.’nin burnundan akan kan perona ve turnikelere döküldü.
Güvenlikçiler kolundan tuttukları Ö.G.’yi ambulansa götüreceklerini söyleyerek yolcuların arasından almaya çalışınca yolcular, “Bu üniformayla bu çocuğu kan içinde bıraktınız. Bu üniformalı kimseye çocuğu teslim edemeyiz” diyerek itiraz etti.
Daha sonra olay yerine gelen polisle birlikte yolcular ve Ö.G. şikayetçi olmak üzere karakola gitti. Güvenlikçilerin de Ö.G.’nin kendilerini darp ettiği iddiası ile şikayetçi olduğu öğrenildi.
Hastanede tıbbi müdahalesi yapıldıktan sonra çocuk şubeye gönderilen Ö.G.’nin parmağının kırıldığı ve kafasında şişliklere neden olan darbelerin yarattığı travma nedeniyle risk altında olduğu öğrenildi.
Olayın hükümetin “yaşlılar, engelliler, şehit yakınları” gibi bazı kesimlere parasız ulaşım vaadinde bulunduğu bir gün gerçekleşmesi ironik bir manzara açığa çıkardı.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder