Site içi arama

“Bu okul bizim, bizim kalacak”

4+4+4 ile okulları İmam Hatip’e dönüştürülen Bursa Yıldırım halkı yaptığı basın açıklamasında okullarını bırakmayacaklarını söyledi


Bursa Yıldırım Ortabağlar Mahallesi’nde yapılan okul dönüşümleri ile bütün ilkokullarını kaybeden mahalleliler, 17 Mayıs’ta Yıldırım Belediyesi İlkokulu ve Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını okuyan velilerden Songül Yıldırım, Yıldırım Belediyesi İlkokul ve Ortaokulu’nun 2013-2014 eğitim yılında İmam Hatip’e dönüştürüleceği söyledi. Yıldırım, Ortabağlar Mahallesi’ndeki diğer okulların dönüştürülmesinin ardından mahallede hiç ilkokul kalmayacağını belirtti.


Yıldırım, “Birçok yerleşim bölgesinde okul, derslik, öğrenci sayıları dikkate alınırken maalesef bizim mahallemizde bu yapılmıyor. Malum planlamayı yapanlar okul meselesinde gerektiği zaman ‘Bu okullar sizin, bizim, hepimizin, milletin’ diyor. Ancak iş okulun dönüşümü olduğunda ne yazık ki ne veliye, ne okul aile birliğine, ne de öğretmenlere hiçbir şey sorulmuyor” dedi.
Eylemde “Bu okul bizim, bizim kalacak” sloganı atan veliler ve öğrenciler okullarının takipçisi olacaklarını söyleyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
Veliler, okul dönüşümleri ile ortaya çıkacak ulaşım sorununu, öğretmenlerin norm fazlası kalacağını ve bu durumun çocuklarının eğitimini olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder