Site içi arama

‘Katillerden hesap soracağız!’ diyen dört liseli gözaltına alındı


Reyhanlı patlamalarının ardından Ankara’daki Dışişleri Bakanlığı önünde “Katillerden hesap soracağız pankartı açan ve bakanlığa girmek isteyen 4 Liseli Genç Umut üyesi sivil polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.




Reyhanlı’daki patlamaların ardından AKP’nin Suriye’ye yönelik işbirlikçi ve savaş çığırtkanı politikalarına bir tepki de liselilerden geldi. Liseli Genç Umut üyesi dört liseli, Ankara’daki Dışişleri Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi. “Katillerden hesap soracağız” diyen liseliler, ilk olarak kısa bir açıklama yaptı. Reyhanlı patlamalarında hayatını kaybeden liseli arkadaşlarının katilinin AKP ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu söyleyen liseliler, gençliğin hesap soracağını dile getirdi.

Açıklamanın ardından bakanlığa girmek üzere harekete geçen liseliler, ilk olarak özel güvenlik, ardından da bakanlığın içinden gelen resmi polislerce durduruldu. Yaklaşık 20 dakika boyunca defalarca içeriye girmeyi zorlayan liseliler, özel güvenlikler ve resmi polisler tarafından darp edilerek engellenmek istendi. Resmi polislerin saldırı sırasında sürekli küfretmesi de dikkat çekti.


Davutoğlu ile görüşene ve arkadaşlarının hesabını sorana kadar hiçbir yere gitmeyeceklerini söyleyen Liseli Genç Umut üyeleri, bakanlığın kapısına sivil polislerin gelmesinin hemen ardından darp edilerek gözaltına alındı.
sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder