Site içi arama

Okul temizliği öğrencilere: Hem ‘zorunlu bağış’, hem ‘zorunlu hizmet’

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki İncirli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenciler, okullarının tuvaletlerini temizlemeye zorlanıyor
Okullardaki temel hizmetlere bütçelerden ayrılan payın, eğitimdeki piyasalaştırma politikaları doğrultusunda asgari düzeye indirilmesiyle birlikte ortaya çıkan sorunlar, veliler ve öğrencilerin işçileştirilmesiyle çözülmeye çalışılıyor. Velilerin okulların temizliğini yapmaya zorlanmasının ardından Ankara Keçiören’de öğrenciler de okullarının temizlik işlerini yapmaya başladı.




Hem ‘zorunlu bağış’, hem ‘zorunlu çalıştırma’
İncirli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okul idaresi, eğitim yılının her iki döneminde de devletten aldıkları bütçeyle yeterli hizmeti veremediklerini belirterek velilerden “zorunlu bağış” adı altında 120 liralık para aldı. İdare, elde ettiği paraya karşın okulun temizlik işlerini öğrencilerin üzerine yıktı.
10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden bir liste oluşturan okul idaresi, “görevli” öğrencilerin ders saatlerinde sınıflarında olmamaları pahasına öğrencilerini çalıştırma yoluna gitti.
kecioren3Öğretmenler, öğrencilerine destek vermedi
Yaşadıkları sıkıntıları Sendika.Org’a anlatan öğrenciler, devlet tarafından karşılanması gereken temizlik hizmetinin kendilerine yaptırılmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi. Öğrenciler, ders saatlerinde temizlik işlerini yapmalarından duydukları rahatsızlığı öğretmenleri ile paylaştıklarını fakat öğretmenlerinin de kendilerine “Görevli olmadığı için sizin bu işi yapmanız lazım” yanıtı verdiğini aktardı.
sendika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder